Cum să te epilezi eficient

1 2 jpg jpeg

Vremea frumoasă pune la rang de cinste picioarele fine, bronzate şi bine epilate.

Însă când vine vorba despre procesul de epilare este cunoscut faptul că este un proces destul de neplăcut şi dureros pentru o mare parte a femeilor. Pentru a evita orice tragedie este necesar să ştii la ce ponturi să apelezi pentru a diminua efectele neplăcute.

Pregăteşte-ţi pielea pentru epilat!

Este necesar să acorzi o atenţie deosebită pielii tale în fiecare zi. Şi pentru asta trebuie să apelezi la un exfoliant făcut cu regularitate în fiecare săptămână, să te hidratezi pe tot parcursul zilei şi înclusiv pe parcursul nopţii.

Atunci când alegi să te epilezi cu apartul clasic de ras, pielea devine mult mai uscată, sensibilă, se irită şi se înroşeşte. Tocmai din această cauză este recomandat să te epilezi mereu apă călduţă, să foloseşti o spumă de ras. Apa va ajuta la menţinerea pielii moi şi hidratate iar spuma va feri pielea de senzaţia de uscăciune de după. În felul aceasta procesul de epilare va deveni unul mai facil şi mai plăcut de suportat.

O piele uscată este întotdeauna greu de epilat dar şi de recuperat. Optează pentru un aparat de epilat de unică folosinţă de fiecare dată, însă ţine cont de faptul că un aparat de calitate va face tot procesul chinuitor să pară mult mai simplu.

Îngrijirea pielii după epilare

Cel mai bun sfat este ca imediat după epilare cel puţin câteva ore să eviţi produsele care conţin alcool sau cremele foarte grase.

Nu purta haine foarte strâmte care să îngreuneze circulaţia sangvină şi nu te expune direct la razele solare.

Epilare naturală cu zahăr topit

O variantă naturală pe care o poţi încerca chiar la tine acasă. Iar pentru asta ai nevoie de 2 căni de zahar, un sfert de cană de suc de lămâie şi un sfert de cană de apă. Le amesteci şi le laşi la foc mic până obţii o pastă lipicioasă. Ai grijă în schimb să nu clocotească compoziţia şi să o laşi un pic la răcit înainte de a te epila cu ea.

Pasta astfel obţinută vei observa că va fi mai groasă decât ceara clasică, o vei putea întinde cu mâna pe picioare şi o vei îndepărta foarte uşor.

Află cum poţi să tratezi arsurile cu gălbenuşul de ou AICI

Această metodă de a scăpa de firele nedorite de păr este una dintre cele mai eficiente metode, biodegradabilă care durează mai mult timp. Ca alternativă la zahăr poţi folosi mierea de albine în care să adaugi puţină zeamă de lămâie.

Albuşul de ou te scapă de părul de pe faţă

Nimic nu poate fi mai inestetic la o femeie decât să se confrunte cu fire de păr pe faţă, mai ales dacă este brunetă.

O variantă sănătoasă şi rapidă prin care poţi să scapi de firele inestetice este masca cu albuş de ou. Astfel, ai nevoie de o lingură de zahăr, o jumătate de lingură de făină şi bineînţeles un albuş de ou.

Amestecă ingredientele până obţii o pastă, o întinzi pe zona de tratament şi o laşi să se usuce după care o îndepărtezi uşor exact ca la banda de ceară.