Cum să scapi de părul inestetic

1 2 jpg jpeg

Bărbaţii au firul de păr mai lung şi mai gros pe piept, spate şi abdomen. Chiar dacă şi femeile au păr în aceste zone, acesta este scurt, moale şi fin, aproape invizibil sau palpabil. Însă, în momentul în care producţia de hormon androgen creşte, părul devine mai gros, adesea având un aspect masculin.

Mănâncă mai rar carne

Încearcă, pe cât posibil, să elimini carnea din alimentaţie, tutunul, alcoolul. Prepară în casă un suc din 200 ml de suc de morcov, 100 ml de suc de ţelină, 50 ml de suc de ceapă, amestecate cu puţin suc de mere, pentru a avea un gust plăcut. Cantitatea obţinută o împarţi în 2. O parte o bei dimineaţa pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de masă, iar restul pe parcursul zilei, la puţin timp după masă..

Ia drojdie de bere

Drojdia de bere este renumită pentru efectele sale extraordinare asupra întregului organism. Eficienţa ei este susţinută de multitudinea de vitamine, aminoacizi, oligoelemente şi minerale conţinute care reglează procesele hormonale, împiedicând erupţiile acneice şi hirsutismul. Se poate urma o cură timp de zece zile, cu drojdie sub formă de comprimate.

Hirsutismul nu mai este considerat tocmai o problemă medicală, deoarece în prezent există foarte multe tehnici de îndepărtare a părului de pe corp, precum şi tratamente de scădere a secreţiei anumitor hormoni. Pilozitatea excesivă poate însă scădea stima de sine a femeilor.

Din cauza stresului, părul poate începe să crească într-un mod incontrolabil, determinând pilozitatea excesivă. Din fericire, există hormoni care pot remedia situaţia.

Dacă nu vrei să urmezi un tratament medicamentos pentru hirsutism, atunci ai la îndemână câteva metode naturiste de îndepărtare a părului. Astfel, se recomandă scăderea în greutate în cazul persoanelor supraponderale, deoarece kilogramele în plus cresc gradul de hirsutism.

Masează cu suc de rostopască

Rostopasca provoacă căderea firului de păr, atât la nivelul sacului folicular, cât şi în profunzime. Pentru asta e nevoie să ungi zonele cu pilozitate excesivă cu suc de rostopască proaspăt. Lasă-l să acţioneze câteva ore, după care cureţi pielea cu apă călduţă.