Cum să scapi de călcâiele crăpate

1 2 jpg jpeg

Corpul uman este precum o oglindă care scoate la iveală orice fel de problemă existentă în interiorul acestuia.

Astfel că picioarele joacă un rol esenţial în descifrarea problemelor de sănătate. De exemplu, problema vaselor sangvine de la picioare pot semnala o problemă a circulaţiei periferice sau un abuz al statului prea mult timp pe scaun sau în picioare.

Chiar dacă foarte puţini dintre noi acordăm atenţia cuvenită semnalelor transmise de organism, picioarele nu trebuie evitate şi nici excluse atunci când vorbim despre sănătate. Călcâiele nu trebuie îngrijite doar vara când poţi sandale sau orice alt fel de încălţăminte decupată.

Din ce cauză se crapă călcâiele?

Clar este o problemă în rimul rând în ceea ce priveşte hidratarea zonei respective, fie o îngrijire precară fie încăltămintea incomodă sau lipsa acesteia.

De regulă pielea de la nivelul picioarelor este mult mai aspră, mai dură decât restul corpului pentru a nu fi rănită cu uşurinţă. Mai ales că în această zonă nu există nici un fel de glande care să furnizeze sau să secrete uleiuri esenţiale pentru ca pielea să aibă de unde să se hrănească cum se petrece în cazul zonei de sub braţ. Încearcă să îţi examinezi şi să îţi asculţi corpul astfel încât să îl ajuţi să te menţină sănătos.

Înainte de a merge la salon şi a beneficia de tratamente scumpe, încearcă să remediezi această problemă în incinta casei tale cu remediile puse la dispoziţie de către natură.

Laptele, secretul pielii frumoase

Cu siguranţă că se regăeseşte în casa ta lapte şi un plic de praf de copt.

Nu, nu vom vorbi despre o reţetă al unui dulce simplu de preparat, ci despre un remediu simplu de făcut şi foarte eficient pentru îngrijirea picioarelor tale.

Pentru asta ai nevoie de 4 căni de lapte şi 2 linguri de praf de copt.

Încălzeşte laptele, adaugă-i praful de copt şi amestecă bine. Asigură-te că temperatura laptelui este potrivită astfel încât să nu ai parte de niciun disconfort în momentul în care va intra în contact cu pielea ta.

În acest amestec trebuie să îţi ţii picioarele 10 minute, după care să te clăteşti cu apă călduţă, să tamponezi cu ajutorul unui prosop absorbant şi să înfăşori fiecare picior fie într-un prosop uscat şi cald fie să ai la îndemână o pereche se şosete flauşate şi încălzite.

Poţi să repeţi acest tratament în fiecare seară până când călcâiele tale devin moi şi apoi să apelezi la acest truc o dată pe săptămână.

În plus, asigură-te că bei suficientă apă, că faci mişcare pentru ca sângele să circule corespunzător în organism şi fiecare celulă să fie bine oxigenată.