Cum să previi îmbătrânirea prematură a pielii

1 2 jpg jpeg

Acordă atenţie alimentaţiei

Ceea ce mănânci zi de zi are un impact mare asupra aspectului pielii. O dietă nesănătoasă şi dezechilibrată se va vedea imediat la exterior, aspectul pielii schimbându-se, în timp, considerabil.

Aşadar, specialiştii ne sfătuiesc să consumăm multe alimente bogate în antioxidanţi, deoarece aceştia contribuie la distrugerea radicalilor liberi, acele molecule care pun în pericol sănătatea generală a organismului.

Redu la jumătate timpul de expunere la soare

Expunerea excesivă a pielii la razele UV este una dintre principalele cauze ale îmbătrânirii premature. Dermatologii susţin că este extrem de important să reducem la jumătate timpul de expunere la soare pentru a preveni pigmentarea pielii şi apariţia ridurilor.

De asemenea, ori de câte ori te expui la soare, nu uita să foloseşti o loţiune de plajă cu fator de protecţie ridicat.

Foloseşte un retinoid

Numeroase produse cosmetice conţin retinoizi, substanţe chimice care au rolul de preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Mai exact, retinoizii sunt compuşi derivaţi din vitamina A care s-au dovedit ştiinţific că stimulează producţia de colagen, regenerează celule şi contribuie la destuparea porilor. Astfel, pielea va deveni mai netedă şi mai luminoasă.