Cum să previi îmbătrânirea prematură a pielii

1 2 jpg jpeg

Acordă atenţie alimentaţiei

Ceea ce m─ân├ónci zi de zi are un impact mare asupra aspectului pielii. O diet─â nes─ân─âtoas─â ┼či dezechilibrat─â se va vedea imediat la exterior, aspectul pielii schimb├óndu-se, ├«n timp, considerabil.

A┼čadar, speciali┼čtii ne sf─âtuiesc s─â consum─âm multe alimente bogate ├«n antioxidan┼úi, deoarece ace┼čtia contribuie la distrugerea radicalilor liberi, acele molecule care pun ├«n pericol s─ân─âtatea general─â a organismului.

Redu la jum─âtate timpul de expunere la soare

Expunerea excesiv─â a pielii la razele UV este una dintre principalele cauze ale ├«mb─âtr├ónirii premature. Dermatologii sus┼úin c─â este extrem de important s─â reducem la jum─âtate timpul de expunere la soare pentru a preveni pigmentarea pielii ┼či apari┼úia ridurilor.

De asemenea, ori de c├óte ori te expui la soare, nu uita s─â folose┼čti o lo┼úiune de plaj─â cu fator de protec┼úie ridicat.

Folose┼čte un retinoid

Numeroase produse cosmetice conţin retinoizi, substanţe chimice care au rolul de preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Mai exact, retinoizii sunt compu┼či deriva┼úi din vitamina A care s-au dovedit ┼čtiin┼úific c─â stimuleaz─â produc┼úia de colagen, regenereaz─â celule ┼či contribuie la destuparea porilor. Astfel, pielea va deveni mai neted─â ┼či mai luminoas─â.