Cum să previi apariţia vârfurilor despicate

1 2 jpg jpeg

O podoabă capilară sănătoasă este şi frumoasă chiar dacă adesea reprezintă o luptă constantă mai ales cu firele despicate, motiv pentru care marea majoritate a femeilor caută diferite metode sau tratamente naturiste pentru a o preveni.

Cu cât îţi vopseşti părul mai des cu atât expusă eşti la a te confrunta cu vârfuri despicate mai ales dacă optezi pntru nuanţe de blond la care se ajunge prin decapaj sau decolorare.

Iată ce anume ar trebui să faci pentru a preveni deshidratarea şi degradarea părului tău:

Îngrijirea din timpul duşului

1 2 jpg jpeg

Alege întotdeauna produsele destinate tipului tău de păr pentru ca astfel să îi oferi tratamentul adecvat.

După ce ai spălat părul şi l-ai clătit aplică un balsam sau o mască nutritivă şi foloseşte o perie mare pentru a descurca astfel părul mult mai uşor şi să previi ruperea lui ulterior.

Întotdeauna începe periajul părului cu vârfurile deoarece acestea sunt expuse cel mai mult la încâlcire, şi treptat urcă cu pieptănul sau peria tot mai sus.

Află care este cel mai bun tratament naturist pentru păr AICI

Îngrijirea corectă după duş

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

După ce ai terminat de îngrijit părul în timpul duşului înfăşoară-ţi părul într-un prosop absorbant şi lasă-l măcar 10 minute să absoarbă toată apa.

În felul acesta îi vei permite să se usuce în mod natural fără a-l agresa cu efectele termice la care îl expui atunci când foloseşti foenul.

După acest interval, scoate prospoul şi apelează iar la un pieptene cu dinţii mari pentru a-l peria tot de la vârfuri spre rădăcină, ţinând capul în jos.

Vei observa cum va căpăta mai mult volum şi se va usca mai repede şi mai frumos.

O dată pe săptămână apelează la măşti şi tratamente de hidratare mai ales dacă afară este frig.

Evită pe cât posibil placa de păr sau drotul sau orice alt aparat care are nevoie de o temperatură foarte crescută.

Ai grijă la alimentaţia ta să fie bogată în toţi nutrimenţii necesari de la grăsimi sănătoase la vitamine şi minerale.

Nu uita nici de hidratarea necesară zilnic, atât prin consumarea unei cantităţi suficiente de apă astfel încât să nu simţi niciodată senzaţia de sete, cât şi prin alimentele consumate.