Cum să îţi refaci sprâncenele atunci când le-ai pensat greşit

1 2 jpg jpeg

Încearcă să închizi ochii şi să te imaginezi pe tine fără sprâncene. Nu-i aşa că nu poţi? Este foarte greu să surprinzi expresiile unei persoane care nu are sprâncene. Trăsăturile fizice sunt importante în comunicarea nonverbală, în ghidarea întreţinerii unei conversaţii eficiente sau în identificarea unei persoane.

Dacă faci şi tu parte din categoria de persoane care de a lungul anilor s-au pensat excesiv, iar forma lor a devenit mult prea subţire pentru fizionomia şi gustul tău, atunci este momentul să le acorzi o atenţie sporită şi o îngrijire adecvată.

Pensează doar strictul necesar

Musai asta este prima regulă de care trebuie să ţii cont mereu. Pentru a face o schimbare a look-ului tău mai ales atunci când vine vorba despre faţa ta, este bine să mergi din aproape în aproape. Lasă-le să crească o perioadă pentru a putea apoi să faci o formă bună şi corectă. Este necesar un minim de trei luni pentru ca sprâncenele tale să crească la loc. Nu smulge niciodată firele noi când apar, pentru că apoi s-ar putea să ai nevoie de ele. Aşteaptă o perioadă şi când au crescut deseneaza forma dorită peste ele cu creionul şi apoi când eşti sigură că aceea este forma finală apucă-te să le pensezi.

Află care este secretul machiajului impecabil AICI

Foloseşte uleiuri naturale

Proprietăţile benefice ale uleiurilor naturale îţi vor susţine sprâncenele în procesul de creştere. Cel mai bun exemplu este uleiul de ricin, cel mai cunoscut remediu care stimulează creşterea părului. Este ideal să îl aplici şi în cazul sprâncenelor. Aplică-l pe fiecare sprânceană în parte şi masează delicat înainte de culcare în fiecare seară timp de cel puţin două luni. Chiar dacă este un proces care cere mult timp, rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor tale.

Periajul este de folos

Când vrei să stimulezi creşterea firului de păr cel mai important pas este să ai o rădăcină sănătoasă. Şi la sprâncene rădăcinile sunt necesare pentru ca ele să arate bine.

Foloseşte o perie de sprâncene pe care să o foloseşti de două ori pe zi, să le perii. La fel ca la podoaba capilară cu cât perii mai des cu atât mai bine vei stimula circulaţia sangvină la nivelul rădăcinilor de păr, care la rândul lor vor determina o oxigenare mai bună a foliculilor de păr.

Un proces laborios într-adevăr, însă rezultatele vor fi pe măsură.

Nu mai aplica vopsea pe ele

Dacă în mod normal alegi să îţi vopseşti sprâncenele, acum când intri în perioada de regenerare, trebuie să le protejezi de absolut orice factor extern chimic. Substanţele chimice din vopsea pot afecta buna creştere a firului de păr. De asemenea, nu fă abuz nici de gelurile sau tuşurile pentru sprâncene sau orice alte produsele cosmetice. Acestea se pot strânge la baza rădăcinii, favorizând astfel căderea lor.

Adoptă un look cu breton

Practic această soluţie este cea mai des aleasă de către femeile care au un aspect neuniform şi neîngrijit la sprâncene. Aşteptarea ca firele de păr să crească poate fi lungă şi grea. Astfel, bretonul poate masca greşeală făcută şi totodată îţi poate da un aer nou înfăţişării tale.

O schimbare de look nu strică nimănui, ba chiar este benefică din când în când. Astfel nu te vei mai simţi stânjenită de aspectul sprâncenelor tale.