Cum să îţi menţii sănătatea dinţilor

1 2 jpg jpeg

1. Periaj de două ori pe zi

Periajul dinţilor, efectuat de două ori pe zi, este una dintre cele mai importante măsuri pe care le poţi lua pentru sănătatea dinţilor. Ai grijă, de asemenea, să foloseşti aţa dentară, cât şi apa de gură, care contribuie la menţinerea sănătăţii orale.

Pasta de dinţi pe care o foloseşti ar trebui să conţină fluor, pentru protejarea dinţilor.

Apa de gură şi aţa dentară ajută la eliminarea bacteriilor care favorizează apariţia plăcii dentare. După ce te speli pe dinţi te poţi clăti cu apă şi lămâie, o soluţie cu proprietăţi antibacteriene.

Un detaliu important de care să ţii cont: periuţa de dinţi trebuie să fie schimbată o dată la trei luni, potrivit medicilor stomatologi.

2. Diminuează stresul

Stresul poate duce la apariţia bruxismului, adică obiceiul de a scrâşni din dinţi. Bruxismul poate duce la tocirea smalţului dinţilor, ceea ce înseamnă o predispoziţie ridicată la apariţia cariilor dentare.

Ca să reduci din stres, poţi apela la yoga, meditaţie şi sport.

3. Redu consumul de dulciuri

Pentru menţinerea sănătăţii orale, ai grijă să nu faci exces de dulciuri, despre care se ştie că pot duce la apariţia cariilor. Exitarea băuturilor acidulate este, de asemenea, o măsură importantă pe care o poţi lua. Şi cafeaua în exces poate fi dăunătoare, căci poate favoriza apariţia petelor de pe dinţi.

Chiar şi unele ceaiuri, precum cel negru, consumate în exces, pot duce la apariţia petelor de pe dinţi.