Cum să îţi îngrijeşti corect mâinile iarna

1 2 jpg jpeg

Orice fluctuaţie a temperaturii exterioare, cât şi aerul închis din casă sau din birou, pot să contribuie la uscarea pielii mai ales din zona extremităţilor. Motiv pentru care acum mai mult ca niciodată hidratarea joacă un rol important.

Pielea este cel mai mare organ a organismului uman, şi trebuie îngrijit chiar dacă aparent nu ar avea nevoie.

Nu este suficient să aplici o cremă hidratantă ori de câte ori mergi la toaletă.

Exfolierea se face pe tot corpul

1 2 jpg jpeg

O dată pe săptămână rezervă-ţi timp pentru a face o exfoliere totală, mai ales asupra mâinilor. Acum când vremea este tot mai capricioasă este indicat să nu exagerezi cu acest tratament. O singură dată pe săptămâna va fi mai mult decât suficient pentru a exfolia pielea şi a o ajuta să elimine pielea moartă.

Optează pentru un scrub care să nu fie extrem de agresiv cu pielea ta. Cel mai recomandat fiind zaţul de la o cafea amestecat cu o lingură de miere de albine şi o lingură de ulei de argan sau cocos.

De asemena poţi opta pentru a-ţi exfolia pielea cu un amestec din mălai şi ulei de măsline, argan, cocos.

Hidratare intensă

2 jpg jpeg

Nu uita să îţi pui la îndemână o cemă intens hidratantă la care să apelezi ori de câte ori ai nevoie. În special de fiecare dată după ce te speli pe mâini. Pentru un efect şi mai wow alege o cremă cu acţiune anti-îmbătrânire prematura, regenerare celulară. De fiecare dată când apelezi la procesul de exfoliere încearcă să aplici şi o amscă nutritivă. În cazul în care nu ai la îndemână, poţi să optezi chiar pentru a-ţi masa mâinile cu ulei de măsline.

Nu folosi produse de curăţare dacă simţi că după prima folosire îţi usucă mâinile.

Acest ulei este un excelent hidratant, iar dacă după masarea mâinior alegi să le înfăşori în mănuşi speciale de bumbac, vei obţine un efect şi mai intens de hidratare.

Măştile nu sunt doar pentru faţă, poţi să le aplici pe orice zonă a corpului.

Protejează-te de frig

Încearcă pe cât posibil să eviţi să stai cu mâinile timp îndelungat în frig. Poţi să opetzi pentru o pereche de mănuşi (încearcă totuşi să fie un material calitativ) sau să le fereşti pe cât posibil de frig direct ploaie sau ninsoare.

Nu uita să te ocupi şi de cuticule. Şi ele au nevoie de hidratare, mai ales acum în sezonul rece.

Nu uita să te hidartezi corespunzător, să mănânci cât mai multe legume, fructe şi să te odihneşti corespunzător. Organismul are acum mai mult decât în orice anotimp nevoie de odihnă pentru a se reface.