Cum să îţi înfrumuseţezi privirea

1 2 jpg jpeg

Este foarte important să ştii pe mâinile cui te laşi, mai ales dacă vrei să corectezi sau să evidenţiezi o zonă atât de sensibilă precum este cea oculară.

Fie că îţi doreşti un look fresh în doi timpi şi trei mişcări, fie că ai nevoie de o consolidare a încrederii în sine sau în atuurile tale, extensiile de gene uneori pot să îţi fie de mare ajutor.

Astfel că am stat de vorbă cu specialista în domeniu, Maria Oana Popa, pentru a afla cât mai multe detalii şi amănunte ce îţi vor fi de mare folos data viitoare când vei păşi pragul unui salon.

Întotdeauna am fost curioasă care este alegerea unui stilist Lash Maker atunci când vine vorba despre gene, iar Maria a reuşit să îmi elucideze orice fel de nelămurire cu privire la aplicarea de gene.

Gene false tip bandă, tip smocuri sau fir cu fir?

Bineînţeles extensiile de gene. Şi vă spun din propria experienţă, banda este destul de dificil să o aplici şi, chiar dacă este aplicată de un profesionist, în timpul purtării o poţi simţi şi chiar ţi se poate dezlipi.

Smocurile sunt pentru o singură aplicare, în timp ce extensiile de gene rezistă până la 6 săptămâni şi le vei avea tot timpul, fără cel mai mic efort din partea ta.

În plus, la noi în atelier mizăm în primul rând pentru sănătatea ochilor. Acest lucru însemnând că ei sunt limpezi, cu un iris luminos şi o cornee curată. Extensiile de gene, benzile şi smocurile nu pot afecta ochiul, atât timp cât ele nu sunt introduse în ochi. În schimb, în cazul genelor, într-adevăr se poate întâmpla ca ele să se tocească pe parcursul purtării lor, însă e un lucru normal, căci dacă stăm bine sa ne gândim, şi părul nostru natural se toceşte, aşadar este un proces biologic firesc.

Află când sunt contraindicate genele false AICI

Cea mai bună modalitate de îngrijire a genelor naturale?

1 2 jpg jpeg

Cea mai bună metodă constă în a avea o alimentaţie foarte sănătoasă şi o hidratare constantă, atât din interior, cât şi din exterior.

Nu există un tratament minune care să funcţioneze peste noapte, motiv pentru care trebuie acţionat constant în acest scop.

Crezi în tratamentele care promit îndesirea genelor şi curbarea lor?

Da şi nu. Din păcate, numărul şi dimensiunea genelor noastre naturale sunt fixate din naştere, ceea ce înseamnă că nu poţi face mare lucru astfel încât să le stimulezi creşterea. Ce fac produsele este doar să accelereze creşterea lor.

Ce anume aduce mai multă satisfacţie clientelor?

Sunt două lucruri care le satisfac pe cliente: primul este timpul şi ce-l de-al doilea este faptul că ai înţeles ce îşi doreşte.

Există mitul conform căruia după ce renunţi la extensiile de gene, genele naturale devin mai subţiri, mai rare şi se refac mai greu. Ce parere ai? Sunt cazuri şi cazuri, însă dacă avem grijă de noi, adică dacă ducem un stil de viaţă sănătos, nu se poate întâmpla nimic. Dar, să nu uităm, este natura noastră ca odată cu trecerea timpului lucrurile să nu mai fie aşa cum erau la 20 de ani, de exemplu. În general, persoanele care spun acest lucru sunt trecute de o anumită vârstă. Şi pot spune din punctul meu de vedere că este doar un mit, trebuie să fim doar sincere cu noi.

Este necesară o pauză în aplicarea genelor fir cu fir?

Da, pauza este foarte bună şi recomandată. Trebuie luată neapărat, deoarece ochiul, pleoapa şi genele naturale au nevoie de acest lucru. Extensiile de gene nu influenţează cu nimic creşterea genelor naturale, să nu uităm că sunt trei etape de creştere a genelor, şi atunci când geana naturală creşte, se întâmplă să respingă extensia sau, pur şi simplu, să nu se mai aşeze uniform. Atunci ştim că suntem în perioada de creştere.

Acest tip de extensie se poate aplica oriunde. Ai nevoie de o masă, o lampă, un scaun şi produse profesionale pentru aplicarea extensiilor de gene. Dar recomandarea mea este ca cele care optează pentru extensiile de gene să meargă la atelierele care se ocupă de aşa ceva. Eu nu încurajez lucrul acasă, sunt omul progresului.

Care sunt riscurile dacă le-am aplica singure acasă?

Riscuri nu există, deoarece acest lucru este practic imposibil de făcut – nu ai cum să-ţi aplici extensii de una singură.

De ce ai ales să te ocupi tocmai de extensiile de gene?

Nu eu am ales această meserie, m-a ales ea pe mine. Lucrurile s-au legat foarte mult în momentul în care am terminat Facultatea de Matematică. Am învăţat tot timpul stând pe scaun şi scriind foarte mult, ceea ce mi-a format dexteritatea mâinii. M-au ajutat şi anii lucraţi ca model, aşadar am considerat că toate acestea erau ingredientele necesare pentru a aduce ceva diferit la această meserie de lash stilist, în care trebuie să existe oameni care văd frumuseţea într-un mod diferit, cu o abordare mai complexă.

În cazul genelor totul pleacă de la un şablon, acesta este în funcţie de forma ochiului şi de caracteristicile genelor naturale, practic de aici se începe transformarea. Eu una mizez pe aspectul natural, fresh astfel încât trăsăturile feţei să fie subtil scoase în evidenţă.

Rimelului, cauza căderii naturală a genelor?

Da, normal! Orice folosit în exces dăunează. Din motivul acesta trebuie să găsim echilibrul chiar şi atunci când alegem ce să folosim. Şi, desigur, să ne oferim şi ocazii în care să stăm şi naturale.

2 jpg jpeg

Maria Oana Popa

Lash Maker Stilist, Bucureşti

Contact: 0724.797.999