Cum să eviţi despicarea firelor de păr

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Nu-ţi spăla părul zilnic

Multe persoane se spală pe cap în fiecare zi, pentru că simt că transpiră şi părul le miroase neplăcut. Stiliştii recomandă spălarea la distanţă de cel puţin două zile, pentru a nu agresa firele de păr şi pentru a împiedica despicarea lor mai repede decât e cazul. Dacă simţi că pielea capului miroase neplăcut de la o zi la alta, foloseşte, în ziua în care nu îţi speli părul, un şampon uscat.

Utilizează un balsam leave-in

Pentru a încetini despicarea firelor de păr, e bine să foloseşti după spălare un balsam leave-in. Acesta va oferi protecţie părului, mai ales dacă obişnuieşti să apelezi la uscătorul de păr şi produse de styling. Când usuci părul, nu îl freca puternic cu prosopul, pentru că şi această acţiune îl poate deteriora. Lasă-ţi prosopul înfăşurat în jurul capului cel puţin 20 de minute pentru a absorbi treptat umezeala.

Foloseşte un pieptăn cu dinţii rari

Dacă îţi piepteni părul când e ud, rişti să rupi bucăţi din el sau fire întregi. Cel mai bine e să îl usuci puţin înainte şi apoi să foloseşti un pieptăn cu dinţii rari. Dacă preferi peria, e bine să utilizezi una de lemn, care descurcă părul şi îl netezeşte în acelaşi timp. Pentru a evita ruperea şi despicarea firelor, perie-ţi părul mai întâi la vârfuri şi apoi pe toată lungimea.

Taie-ţi vârfurile regulat

Deşi nu-ţi vine să te tunzi prea des dacă doreşti să ai un păr cât mai lung, e indicat ca, o dată la 3 luni, să îţi tai vârfurile, pentru a păstra aspectul sănătos al firelor. În plus, e bine să ştii că părul îţi schimbă fizionomia doar dacă trece puţin peste nivelul umărului - deci nu e nevoie să-l laşi să crească până la talie, pentru că nu-ţi va îmbunătăţi semnificativ imaginea.