Cum să aplici loţiunea de plajă pentru o protecţie maximă

1 2 jpg jpeg

Atunci c├ónd ne d─âm cu lo┼úiune de plaj─â c├óteva zile la r├ónd, substan┼úele din compozi┼úia acesteia se acumuleaz─â ├«n piele ├«n cantit─â┼úi mari, motiv pentru care nivelul de protec┼úie ├«mpotriva razelor UV cre┼čte considerabil, reduc├ónd astfel capacitatea soarelui de a ne afecta pielea, potrivit unui studiu realizat de cercet─âtorii din Copenhaga.

La cercetare au luat parte 25 de voluntari care au folosit loţiune de plajă timp 5 zile, în mod consecutiv. O parte din ei au aplicat loţiune pe spate doar o singură dată pe zi, în timp ce restul au utilizat-o de 3 ori.

Rezultatele arată că cei care au folosit loţiune de plajă de 3 ori pe zi erau cu 57% mai protejaţi de razele UV, spre deosebire de voluntarii din primul grup.

De asemenea, cercet─âtorii subliniaz─â c─â du┼čurile nu au nicio influen┼ú─â asupra gradului de protec┼úie a lo┼úiunii de plaj─â, deoarece majoritatea gelurilor ┼či s─âpunurilor nu sunt at├ót de puternice ├«nc├ót s─â ├«ndep─ârteze substan┼úele care s-au acumulat ├«n straturile pielii.

Totu┼či, este indicat s─â evi┼úi exfolierea pielii pe parcursul zilelor ├«n care te expui ├«n mod excesiv la soare.