Cum să alegi produsul antirid potrivit

2 2 jpg jpeg

Odată cu înaintea în vârstă, pielea îşi pierde din elasticitate, ceea ce duce automat la apariţia ridurilor şi a pungilor de sub ochi.

Tratamentele anti-îmbătrânire hidratează pielea şi înlocuiesc nutrienţii necesari pentru menţinerea tenului sănătos şi tânăr. Majoritatea tratamentelor anti-îmbătrânire conţin colagen şi elastină, substanţe răspunzătoare de elasticitatea şi susţinerea fibrelor.

Primul lucru de care trebuie să ţii cont este vârsta ta. Femeile în jurul vârstei de 40 de ani au nevoie de un produs mai puternic, întrucât ridurile sunt mult mai evidente, decât în cazul celor care au 30 de ani. Aşadar, analizează cu atenţie eticheta produsului pentru a vedea pentru ce vârstă este indicat produsul şi dacă are un efect intens sau moderat.

În al doilea rând, este indicat să optezi pentru un produs care conţine retinol, întrucât este o formă pură şi activă de vitamina A care acţionează în mod eficient împotriva ridurilor. Deşi există numeroase produse care conţin alte ingrediente destinate estompării ridurilor, doar retinolul are efecte clinice demonstrate.

Este de preferat ca un produs bun anti-îmbătrânire să conţină şi extract de ceai verde, întrucât acesta are proprietăţi antiinflamatorii. Odată cu reducerea roşeţei şi a estompării pungilor de sub ochi, tenul tău va avea un aspect întinerit.

De asemenea, este indicat ca produsul pe care îl foloseşti să conţină şi acid alfa hidroxilic, deoarece acest acid acţionează ca un exfoliant blând, îndepărtând celulele moarte şi pielea uscată.

Un alt ingredient esenţial pentru întinerirea pielii este vitamina C, care are rolul de a stimula producţia de colagen, o proteină structurală care menţine elasticitatea pielii.

Sfat: Înainte de a achiziţiona un produs anti-îmbătrânire, documentează-te cu privire la produsele existente pe piaţă, acordă atenţie ingredientelor pe care le conţin şi abia apoi mergi la cumpărături.