Cum să ai picioare fine după epilare

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă ai un ritual zilnic de îngrijire, există riscul ca pielea să se irite după

. Pe lângă aspectul inestetic, inflamaţiile pot duce la creşterea firelor de păr sub piele, dar şi la erupţii subcutanate.

Scapă de stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii. Exfolierea este necesară pentru ca pielea să nu capete un aspect tern. Poţi folosi ingrediente grunjoase la îndemână: zaţ de cafea, făină de mălai, sare de mare, zahăr.

Ca să uşurezi durerea pune mai multe comprese calde pe zonele pe care vrei să le epilezi sau fă un duş cu apă călduţă. Astfel, porii se vor deschide, iar firele de păr vor fi mai uşor de îndepărtat. Este indicat să igienizezi zona pe care urmează s-o epilezi cu un gel antiseptic sau cu alcool.

Dacă după epilare pielea ta este iritată, te poate salva o loţiune hidratantă sau o cremă care să inhibe creşterea firelor de păr. Foarte util este şi să-ţi masezi picioarele cu ulei din arbore de ceai, care are proprietăţi antiseptice şi ajută la reducerea inflamaţiilor.

Modificările hormonale fac nepotrivită epilarea în timpul menstruaţiei. Astfel, în această perioadă eşti predispusă la iritaţii, iar vindecarea poate dura mai mult decât de obicei.

Este indicat să te epilezi la jumătatea ciclului, în perioada ovulaţiei. În cazul iritării zonei inghinale, poartă lengerie mai largă, de preferat din bumbac şi nici într-un caz nu te expune la soare.

După epilare, evită duşurile fierbinţi. De asemenea, încearcă să-ţi pui gheaţă pe iritaţii şi să nu te expui la soare.