Cum prevenim albirea prematură a părului

1 2 jpg jpeg

Ia-ţi vitaminele!

Deficitul de vitaminele B6, B7, B12, E sau D poate contribui la albirea prematură a părului. Anumite studii au arătat că părul îşi păstrează mai multă vreme culoarea naturală sau chiar se poate repigmenta prin suplimentarea aportului de vitamine.

Mănâncă mai mulţi antioxidanţi!

Alimentaţia te poate ajuta şi ea să nu te pomeneşti cu fire albe mai devreme decât e cazul. Dacă vrei să îţi menţii până la o vârstă cât mai înaintată culoarea părului, ai grijă ca alimentaţia ta să includă în mod obişnuit fructe şi legume proaspete, peşte, ulei de măsline şi ceai verde.

Încearcă să renunţi la fumat!

Cunoscut deja ca un factor de risc important pentru bolile cardiovasculare şi diferite tipuri de cancer, fumatul contribuie şi la albirea prematură. Dacă ţii la culoarea părului tău, e bine să ştii că două studii recente au arătat că fumătorii sunt de două ori şi jumătate mai expuşi la albire înaintea vârstei de 30 de ani decât nefumătorii.

Ai grijă cu ce te vopseşti!

Chiar şi unele dintre coafeze recunosc că, în ultima vreme, văd tot mai multe tinere cu fire albe. Una dintre cauzele acestei depigmentări este reprezentată chiar de vopselele de păr care conţin chimicale implicate în scăderea melaninei (pigmentul care dă culoare părului, ochilor şi pielii). Peroxidul de hidrogen, de exemplu, care se găseşte în multe vopsele de păr, este una dintre substanţele care contribuie la albirea prematură.

Scapă de stres!

„Mi-a scos peri albi!”spunem nu de puţine ori despre o situaţie sau o persoană, iar specialiştii confirmă că stresul chiar conduce la albire. Probleme la serviciu, relaţionarea cu anumite persoane, bolile - stresul are multe cauze şi e dificil să le eliminăm pe toate. Ce putem face, însă, e să ne străduim să îl învingem, pas cu pas, prin tehnici de relaxare, plimbări în natură sau întâlniri cu persoane dragi.