Cum poţi arăta mai tânără fără diete sau bisturiu

1 2 jpg jpeg

În urma unui studiu, oamenii de ştiinţă au aflat că există o legătură între cantitatea de zahăr din sânge şi felul în care arată persoanele în vârstă.

Pentru a decide dacă aspectul pielii se află sau nu în strânsă legătură cu consumul de zahăr, cercetătorii au măsurat nivelul zahărului din sânge la 600 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani.

După efectuarea măsurătorilor, fotografii ale voluntarilor au fost prezentate unei comisii formate din 60 de persoane. S-a constatat astfel că persoanele cu un nivel al zahărului crescut erau catalogate ca fiind mai bătrâne decât celelalte.

Deşi au fost luaţi în calcul şi alţi factori, cum ar fi faptul că persoanele erau fumătoare sau nu, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care aveau nivele ridicate de glucoză în sânge arătau mai bătrâni decât vârsta pe care o aveau.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi specialiştii în dermatologie. O dietă cu un consum ridicat de zahăr are efecte negative asupra pielii. O creştere a nivelului zahărului din sânge cu 1 mm/l adaugă la vârsta persoanei respective încă 5 luni.

"Nu are niciun sens să cheltui mulţi bani pe creme scumpe dacă ai o dietă bogată în zaharuri. Poţi să-ţi protejezi şi să-ţi hidratezi pielea cu ajutorul cremelor, dar trebuie să hrăneşti şi să stimulezi creşterea celulelor sănătoase şi din interior, iar zahărul nu face altceva decât să împiedice asta", susţine specialistul în dermatologie cosmetic, Aamer Khan.