Cum ne îngrijim pielea toamna!

1 2 jpg jpeg

Pe lângă aspectul neplăcut, pielea uscată poate crea disconfort şi chiar afecţiuni dermatologice. De aceea, ai nevoie de o îngrijire adecvată, în fiecare zi.

”Pielea devine uscată pentru că o dată avem problemele de dietă, în al doilea rând, plătim problemele de peste vară pentru că soarele distruge pielea. Dacă problema de bază este expunerea la soare sau la o căldură mare, atunci trebuie să rehidratăm pielea. Cea mai bună se face injectând acid hialuronic.

În cazul în care problema noastră este circulatorie, adică vasele care irigă pielea încep să facă spasme şi nu mai hrănesc pielea, atunci rezolvarea constă în laserul vascular. De cele mai multe ori pacienţii observă că deshidratarea cutanată are loc în toate zonele are au fost expuse peste vară mai mult la soare, faţă, buze, gât” a explicat medicul dermatolog Viviana Iordache, la Antena 1.

Nu trebuie să uităm nici de alimentaţie, care este extrem de importantă după sezonul cald.

”Ne hidratăm pentru cât putem de mult, cu o apă de calitate. Alimente multe care conţin vitamine şi minerale: sfeclă, ardei roşu, mere, dovleac, coacăze, varza de bruxelles şi tot ce este colorat, pentru că asta înseamnă antioxidanţi” a explicat medicul nutriţionist Simona Carniciu.