Cum îţi poţi albi dinţii cu ulei

1 2 jpg jpeg

Ai observat de a lungul timpului că dantura ta a început să se îngălbenească, tartrul îţi dă bătăi de cap îar simplu periaj al dinţilor nu mai este suficient pentru a te bucura de prospeţime şi frumuseţe?

Dacă îţi doreşti o dantură frumoasă, albă şi sănătoasă, poţi să încerci metoda ayurvedică, oil-pulling care este o tehnică de igienizare a gurii cu ajutorul uleiului.

Uleiul care albeşte dinţii

Folosită de secole în medicina ayurvedică, tehnica oil-pulling pe lângă faptul că ajută la albirea dinţilor, este extrem de benefică şi în eliminarea gingivitei dar şi a durerilor de cap.

Pentru a te bucura de aceste aspecte benefice este necesar să îţi clăteşti gura cu ulei timp de cel puţin 5 minute dimineaţa.

Poţi să apelezi la uleiul de cocos sau cel extravirgin de măsline şi eventual poţi să adaugi şi uleiuri esenţiale care să îţi ofere proprietăţi antiseptice şi antifungice şi aici amintim uleiul esenţial de arbore de ceai.

Află care sunt ceaiurile care tratează infecţiile urinare AICI

Această metodă nu înlocuieşte spălatul pe dinţi

Metoda ayurvedică presupune un proces lent pe care să îl faci dmineaţa, să nu înghiţi uleiul şi să o faci înainte de a te spăla pe dinţi.

Indiferent de metodele la care apelezi este necesar să ştii că periajul de cel puţin două ori pe zi, mai ales dimineaţa şi seara este obligatoriu şi nu poate fi înlocuit cu nici o metodă din lume.

Dacă alegi să pui în practică această metodă, imediat după, este indicat să te speli pe dinţi şi să foloseşti atât aţa dentară cât şi apa de gură. În felul acesta igienizarea gurii tale va fi făcută ca la carte.

Uleiul de arbore de ceai are efect antiseptic natural

Cunoscut şi sub denumirea de ulei melaleuca, este renumit mai ales în Australia pentru efectul său antiseptic şi antifungic.

Un studiu publicat în Revista medicală britanică a descoperit că acest ulei este “un dezinfectant puternic, neotravitor şi bland” pentru corp.

S-a dovedit a fi benefic în tratarea afecţiunilor precum psoriazis, acnee, cuticule moi şi uscate, stafilococi, halitoză, infecţii micotice.

Poate fi folosit pe post de deodorant natural atât pentru casă cât şi pentru maşină, înlătură cu succes mirosul picioarelor dacă aplici câteva picături în apa în care le speli, este util în eliminarea mucegaiului din casă, poate ţine insectele la distanţă.