Cum îţi aplici machiajul pe frig

1 2 jpg jpeg

Când e rece afară, tenul are nevoie de mai multă grijă – de la hidratarea corectă, din cauza factorilor externi la care este supus, până la ritualul de menţinere a elasticităţii şi fermităţii.

În această perioadă pielea are nevoie de o cremă mai consistentă, eventual, una nutritivă. Nu este recomandat să ieşi afară fără un produs tonular, care să conţină nu doar componente de protecţie, ci şi vitamine şi antioxidanţi.

Alege un fond de ten cremos, cu un puternic efect de hidratare. Astfel de fonduri de ten conţin ingredienţi activi precum acidul hialuronic. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a reţine apa în celulele pielii.

În ceea ce priveşte pudra pulbere, aceasta are proprietatea de a usca pielea, de aceea nu este recomandată când este rece afară pentru persoanele cu tip de

.

În această perioadă, buzele sunt cele mai afectate, deoarece sunt expuse la vânt. Este recomandat să foloseşti un balsam hidratant de buze, în timpul nopţii. Acesta conţine grăsimi şi vitamine ce împiedică uscarea buzelor.

Este indicat să eviţi rujurile rezistente, cunoscute pentru faptul că usucă buzele. Luciul de buze nu este un mijloc de protecţie împotriva vântului, deoarece, de regulă, produc doar un efect de umflare, dar nu au proprietăţile protectoare necesare.

Blush-ul conferă culoare machiajului. Alege un fard de obraz în nuanţe calde, de roz şi piersic, pentru a scăpa de tenul palid.

Amestecă fardul de obraz cu puţină pudră bronzantă pentru a contura şi defini pomeţii şi pentru a da pielii o strălucire naturală. Pomeţii se tamponează cu o perie, iar amestecul se aplică de-a lungul osului spre tâmple.

La fel de util în perioada rece este blush-ul cremos, care este un produs cosmetic ce conţine uleiuri esenţiale.

Curăţarea, tonifierea şi hidratarea zilnică menţine tenul în formă pentru o perioadă îndelungată.