Cum îţi alegi rimelul: sfaturi de la specialişti

1 2 jpg jpeg

Pentru gene alungite

Dacă ai genele scurte şi vrei ca acestea să pară mai lungi, alege un rimel cu o perie cu peri rari, fini. De asemenea, optează pentru produse care conţin biotină, vitamină care stimulează creşterea genelor.

Ca să aplici mai uşor rimelul, lasă tubul într-un vas cu apă fierbinte, pentru că va deveni mai fluid şi se va întinde mai bine. Dacă îţi doreşti să ai genele curbate, atunci trebuie să foloseşti o pensulă curbată. Aplici de la baza genelor până la vârf, apoi repeţi mişcarea.

Pentru volum

Genele cu volum te ajută să ai o privire pătrunzătoare, accentuând frumuseţea ochilor. Dacă ai fire fragile, optează pentru mascara special conceput ca să dea volum. Peria trebuie să fie deasă şi voluminoasă.

Tot pentru ca genele să pară mai bogate, cât şi pentru un efect de alungire, alege mascara care să conţină polimeri, substanţe care ajută la o mai bună fixare a produsului, cât şi pentru a crea un aspect arcuit. Rimelul se aplică mai întâi pe genele pleoapei inferioare, apoi pe cele ale pleoapei superioare.

Ce culoare ţi se potriveşte

Negrul este alegerea potrivită pentru femeile care au gene închise la culoare, în timp ce rimelul de culoare maro este indicat pentru femeile care au fire mai deschise la culoare.

Un singur strat este ideal pentru un machiaj de zi, mai discret, iar două straturi de rimel se aplică în cazul în care doreşti un machiaj de seară, care trebuie să îţi scoată ochii în evidenţă.

Ai grijă ca al doilea strat să fie aplicat numai după ce primul s-a uscat foarte bine, altfel rişti ca genele să capete un aspect încărcat. Ca să nu ai genele lipite, este indicat să aplici rimelul cu mişcări în zig-zag.

Dacă dai cu puţină pudră pe gene înainte să te dai cu rimel, acesta va avea o rezistenţă mai mare.

Sfatul specialistului

Georgiana Gheară, make-up artist, www.georgianagheara.ro, Bucureşti

Câte gene, atâtea tipuri de rimel. Dacă ai gene lungi, trebuie să alegi un rimel pentru curbarea acestora. Este indicat ca peria să fie din plastic, cu peri scurţi. Pentru cele scurte, îţi este de folos un rimel cu efect de alungire, neapărat cu perie curbată.

Genele drepte se vor contura mai bine cu ajutorul unui cleşte pentru întoarcerea genelor şi un rimel pentru curbare. După ce aplici rimelul, lasă-l să se usuce şi presează genele cu degetul spre spate.

Vei avea astfel un rezultat de lungă durată. Genele rare au nevoie de un rimel pentru volum cu peria groasă. Pentru un rezultat mai bun, aplică rimelul de două ori. În toate cazurile, alege un produs rezistent la apă.