Cum combaţi pielea uscată în sezonul rece

1 2 jpg jpeg

Exfoliere săptămânală

Primul pas atunci când vine vorba de îngrijirea pielii este, fără doar şi poate, exfolierea. Dacă te gândeşti că va accentua şi mai mult uscăciunea pielii, acest lucru nu este adevărat deoarece este esenţial să elimini celulele moarte. Exfoliază tot corpul o dată pe săptămână, în timpul duşului, când porii sunt deschişi. Poţi opta pentru produse speciale din comerţ sau preparate acasă (din ulei de cocos şi zăţ de cafea, zahăr brun, mălai).

Hidratare intensă

Caută cele mai bune produse hidratante ̶ acestea trebuie să aibă în componenţa lor unul sau mai multe din următoarele ingrediente: glicerină, ceramide, vaselină, lanolină, silicon, acid hialuronic. De asemenea, poţi folosi şi uleiuri naturale cu efect intens hidratant precum uleiul de cocos, de măsline sau de jojoba.

Folosirea umidificatorului

Atunci când aerul din casă este uscat, mai ales pe timpul iernii, umidificatorul este de nelipsit din încăperea în care stai dacă îţi doreşti o piele hidratată. Pentru a-l alege pe cel mai bun, ţine cont de două specificaţii: să nu facă zgomot şi să aibă fluxul de vapori reglabil.

Fără produse pe bază de alcool

De obicei, o cantitate redusă de alcool prezentă în produsele de îngrijire nu este mereu un lucru rău, căci poate spori eficacitatea acestora. În schimb, dacă ai pielea uscată, produsele care au inclus pe lista ingredientelor şi alcoolul, aşa cum este loţiunea tonică, pot provoca iritaţii, contribuind şi mai mult la uscarea pielii. Citeşte cu atenţie etichetele înainte de a face cumpărături şi, cel mai bine, încearcă-le pe o porţiune mică de piele, pentru a te asigura că nu au efecte secundare nedorite.

Atenţie!

Dacă nu observi îmbunătăţiri ale aspectului pielii, este necesar să consulţi un dermatolog.