Cum ajuţi organismul să elimine zilnic toxinele

Cum ajuţi organismul să elimine zilnic toxinele jpeg

Hidratează-te corespunzător

Pentru a ajuta organismul să elimine toxinele în mod natural este nevoie să bei aproximativ 2 litri de apă în fiecare zi. Îţi poţi începe ziua cu 1 pahar cu apă călduţă în care ai stors 1-2 linguriţe de zeamă de lămâine, care se bea pe stomacul gol.

Cum ajuţi organismul să elimine zilnic toxinele. Clăteşte gura cu ulei

Uleiul ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la îndepărtarea tartrului, de aceea este indicat în detoxifiere. Clăteşte zilnic gura cu 1 linguriţă de ulei de cocos, dimineaţa, înainte de a mânca, având grijă să clăteşti bine la final şi să nu înghiţi nicio picătură din saliva acumulată, deoarece este plin de bacterii.

Curăţă limba

În timpul nopţii, limba se încarcă cu toxine şi de bacterii, formând o peliculă albicioasă, de aceea este recomandat să o cureţi cu o racletă specială pe care o găseşti în farmacii sau dacă nu ai, cu ajutorul unei linguri, pornind de la bază înspre vârf. Pentru a îndepărta toate bacteriile, este necesar să răzuieşti limba de aproximativ 7-10 ori.

Cum ajuţi organismul să elimine zilnic toxinele. Mănâncă legume cu frunze verzi

Ţelina, spanacul, pătrunjelul, salata verde, andivele conţin o mulţime de elemente nutritive indispensabile bunei funcţionării a organismului, fibre şi clorofilă care ajută la curăţarea sângelui. Le poţi consuma ca atare sau le poţi adăuga în componenţa sucurilor de legume sau de fructe.

Bea ceaiuri detoxifiante

Ceaiurile din plante naturale îţi sunt de folos în procesul zilnic de detoxifiere, de aceea este indicat să le bei zilnic, dimineaţa sau sare. Pe lista celor mai potrivite se numără ceaiul de păpădie, cel de turmeric sau de busuioc.

Cum ajuţi organismul să elimine zilnic toxinele. Fă exerciţii fizice

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia, în timpul antrenamentului, muşchii produc o enzimă care elimină substanţele toxice din corp şi reduce inflamaţiile. De asemenea, exerciţiile fizice stimulează pomparea oxigenului în organism, având un efect benefic şi asupra sistemului limfatic. La finalul acestora, pentru a ajuta procesul de detoxifiere, îţi poţi peria corpul folosind o perie moale, începând dinspre picioare înspre inimă.