Consumul de prune te fereşte de constipaţie

Sucul de prune are numeroase beneficii pentru sănătate  jpeg

Atât timp cât alegi să consumi conştient alimentele din fiecare zi, te vei putea bucura de beneficiile acestora.

O problemă din ce în ce mai des întâlnită în vremurile noastre, constipaţia, poate avea efecte devastatoare asupra sănătăţii tale, astfel că un consum regulat de prune va ajuta substanţial la reglarea tranzitului intestinal.

Sunt o sursă excelentă de fibre dietetice atât solubile cât şi insolubile, având capacitatea de a accelera metabolismul, stimulând totodată arderea grăsimilor. Deci, pot fi aliatul siluetei tale.

Prunele, scad colesterolul

În acest caz, al colesterolului crescut este indicat să se consume prunele uscate, deshidratate, deoarece acestea se pare că au capacitatea de a creşte valoarea colesterolului bun.

O mână de prune uscate dimineaţa pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de a lua micul dejun.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul prunelor AICI

Sursă importantă de vitamina C

Gustul lor puţin acrişor se datorează conţinutului de vitamina C, care îi oferă un puternic efect antioxidant, ce ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, să protejeze neuronii mai ales de stresul oxidativ.

Nici imunitatea nu este ocolită de acţiunea benefică a consumului de prune.

Practic, conform specialiştilor de la Universitatea din Liverpool, prunele au un efect anti-hiperglicemic, adică ajută la ţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge nu doar a colesterolului.

Pulpa lor reduce glicemia, fiind un remediu benefic pentru diabetici mai ales că au capacitatea de a stimula sensibilitatea organismului la insulină.

Au grijă de oasele tale

Acidul cafeic pe care îl regăsim în prune ajută la menţinerea oaselor sănătoase, în rândul femeilor, ferindu-le de efectele nelăcute de la menopauză.

Mai mult de atât prunele se bucură de un aport semnificativ de potasiu care la rândul său îmbunătăţeşte densitatea osoasă.

Ai toate motivele bune din lume să consumi prune cât de des poţi. Efectul lor anxiolitic se datorează acidului clorogenic pe care îl conţin din plin şi care va ţine la distanţă anxietatea, stresul şi oboseala.

Tocmai cantitatea sa mare de antioxidanţi i-a făcut pe specialişti să afirme faptul că un consum de prune regulat va ţine celulele canceroase la distanţă mai ales pe cele ce pot afecta ficatul sau sânii, combate contracţiiile musculare şi ajută organismul să aibă un echilibru electrolitic în permanenţă.

O sursă importantă de vitamina K, vitamină cu rol esenţial în procesul de coagulare a sângelui.

Contraindicaţiile consumului de prune

În cazul în care suferi de afecţiuni renale sau ale vezicii biliare ar fi bine să eviţi consumul de prune deoarece oxalaţii pe care îi conţine se pot cristaliza şi depune la nivelul acestor organe provocând ulterior anumite afecţiuni.