Cele mai utile trucuri de frumuseţe

1 2 jpg jpeg

Ten fără imperfecţiuni

Dacă îţi doreşti un ten impecabil, e momentul să încerci cunoscuta mască neagră. Aceasta te va ajuta să elimini cu succes punctele negre şi impurităţile. O găseşti şi în comerţ, dar ţi-o poţi prepara şi acasă.

Într-un bol, amestecă 2 linguri de cărbune pisat cu 1 ½ lingură de gelatină dizolvată în apă. Amestecă-le şi introdu vasul în cuptorul cu microunde 15 secunde. Las-o să se răcească, apoi aplic-o pe faţă cu ajutorul unei pensule, evitând genele, sprâncenele şi zona de sub ochi. Las-o să acţioneze 30 de minute. La final, indepărtează uşor masca, dezlipind-o uşor de pe faţă.

Păr curat

Dacă părul tău este gras sau are tendinţe de îngrăşare, poţi recurge la următorul truc: adaugă în şamponul pe care îl foloseşti 1-2 linguri de sare de bucătărie sau sare de mare. În acest fel, vei exfolia uşor scalpul şi rădăcinile părului se vor menţine curate pentru mai mult timp.

Fără cearcăne

O mască din zaţul de cafea rămas de la cafeaua de dimineaţă te va ajuta să scapi de cearcăne. Amestecă 1 linguriţă de ulei de cocos cu 1 linguriţă de zaţ şi aplică pasta obţinută pe ten, lăsând-o să acţioneze aproximativ 15 minute. La final, clăteşte cu apă călduţa. Pentru rezultate optine, aplică masca de 3-4 ori pe săptămână.

Tratament anticelulitic

Indiferent de temperaturile din termometre, trebuie să ai grijă de pielea ta. Dacă vrei să beneficiezi de un tratatement anticelulitc chiar la tine acasă, prepară un amestec din 2-3 linguri de ghimbir proaspăt ras, 10 linguri de argilă şi 10 linguri de apă călduţă. Mixează ingredientele până obţii o pastă omogenă pe care o aplici pe zonele cu probleme. Înfăşoară în folie alimentară şi stai aşa cel puţin 30 de minute. La final, clăteşte bine şi hidratează pielea cu ulei de cocos.