Cele mai periculoase obiceiuri care te îmbătrânesc prematur

1 2 jpg jpeg

Este foarte bine să ai propriul tău ritual atât la începutul zilei cât şi pe parcursul ei. Însă tu ştii cât de periculoase sunt unele dintre ele mai ales pentru pielea şi sănătatea ta?

Primul aspect care trebuie menţionat este Soarele. Timpul petrecut în tipul verii cât şi faptul că nu foloseşti o cremă cu factor de protecţie pe tot parcursul anului indiferent de vremea de afară.

Pielea ta poate avea destul de mult de suferit, astfel că rişti să te arzi, să faci insolaţie sau să te expui radiaţiilor ce pot fi destul de nocive pentru pielea ta şi astfel să accelerezi procesul de îmbătrânire prematură.

Nu dormi suficient pentru a munci

1 2 jpg jpeg

Îţi sună cunoscut statul peste program la birou sau luatul de lucru acasă şi statul treaz până târziu în noapte pentru ca mai apoi la 5-6 să fii în picioare gata pentru o nouă zi de lucru?

Cu cât vei avea parte de mai puţine ore de somn cu atât mai expus diverselor afecţiuni vei fi. Somnul este strâns legat de elasticitatea şi luminozitatea tenului, cât şi de capacitatea de regenerare a pielii.

Aştepţi să îţi fie sete pentru a bea apă?

1 2 jpg jpeg

Setea înseamnă că organismul tău este deshidratat şi ideal ar fi să nu aştepţi acest semnal pentru a te hidrata, mai ales dacă de obicei ai pielea cu tendinţă spre uscare.

Atât apa cât şi cremele de hidratare sunt necesare pentru a-ţi menţie pielea frumoasă şi organismul sănătos.

Iar dacă la asta mai adaugi şi un săpun ieftin şi plin de chimicale, atunci să nu te mire ridurile observate în oglindă.

Află ce exerciţii poţi să faci pentru musculatura gâtului AICI

Lipsa activităţii sportive

2 jpg jpeg

Mişcarea este vitală pentru o viaţă lungă, frumoasă şi sănătoasă. Chiar dacă lucrezi într-un birou acordă-ţi câteva minute să te destinzi măcar.

Sportul făcut constant se va reflecta şi asupra calităţii tenului tău, te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti circulaţa sangvină, să îţi menţii silueta şi să eviţi apariţia surplusului de kilograme.

De asemenea va combate cu succes efectele stresului zilnic, ferindu-te astfel de bolile de oase şi de inimă. Stresul îţi poate afecta într-o oarecare măsură şi pielea.

Lipsa unui regim alimetar corect, echilibrat va avea consecinţe destul de neplăcute mai ales dacă te lipseşti frecvent de legume, fructe şi te hrăneşti cu alimente grase, de tip fast food sau chiar te înfometezi.

Şi fumatul îşi pune amprenta atât asupra sănătăţii tale cât şi asupra frumuseţii.