Cele mai eficiente trucuri pentru a combate ridurile

1 2 jpg jpeg

1. Meditaţia relaxează muşchii faciali Rolul acestei practici este de a relaxa musculatura, inclusiv, muşchii faciali. Cercetările arată că meditaţia stimulează cortexul prefrontal al creierului (partea anterioară a lobului frontal al creierului), cunoscut ca şi partea răspunzătoare de senzaţia de plăcere.

Astfel, meditaţia nu doar calmează muşchii faciali, scăzând riscul apariţiei ridurilor, ci ajută şi la relaxarea feţei.

Exerciţiile fizice efectuate în mod constant îmbunătăţesc fluxul sanguin în toate zonele corpului, contribuind astfel la păstrarea sănătăţii pielii. Aşadar, cu cât faci mai multă mişcare, cu atât pielea ta va radia mai mult.

Foloseşte produse de îngrijire care conţin ingrediente naturale. Optează pentru cele care au rolul de a menţine în limite normale colagenul, o proteină structurală foarte importantă pentru piele.

Citeşte şi:

- Exerciţiile care te scapă de riduri

- Ţine ridurile departe cu măşti preparate în casă

- Alimentele care ,,luptă" împotriva ridurilor

De asemenea, ingrediente precum uleiul de jojoba şi uleiul de avocado contribuie la hidratarea pielii şi la păstrarea elasticităţii acesteia pe o perioadă lungă de timp.

Atât cafeaua, cât şi alcoolul contribuie la deshidratarea pielii, motiv pentru care este indicat să le consumi cât mai rar. Altfel, în timpul procesului de deshidratare vor apărea riduri la nivelul feţei şi gâtului.

Fumatul duce la grăbirea procesului de îmbătrânire a pielii. Cu timpul, efectele negative ale tutunului îşi vor pune amprenta asupra tenului tău, unul dintre cele mai frecvente fiind ridurile inestetice din jurul gurii şi ochilor.

Un somn bun va ţine departe ridurile faciale. Aşadar, încearcă so dormi în jur de 7-8 ore pe noapte şi în cazul în care ai timp, fă-ţi somnul de frumuseţe. Atunci când dormi, foloseşte lenjerie de pat din satin şi nu din bumbac, pentru că cea din urmă poate cauza apariţia ridurilor.