Cele Mai Eficiente Strategii Pentru Întinerirea Pielii: De la Nutriție la Îngrijire Avansată

image

Un aspect tânăr, proaspăt și îngrijit al pielii este o necesitate pentru o bună sănătate și o reflectare a dăruirii față de obiceiurile corecte de beauty, care au rolul să încetinească îmbătrânirea cutanată.

Alături de îngrijirea internă – ce presupune o dietă anti-îmbătrânire – este importantă și adoptarea din timp a îngrijirii pielii, care poate face o mare diferență în aspectul pielii tale în câțiva ani.

Potrivit dermatologilor, îngrijirea tenului trebuie să înceapă încă de la vârsta de 20 de ani, mai ales în ceea ce privește persoanele care au probleme cu acneea.

Principalele strategii pentru tratamentul acneei și menținerea sănătății pielii sunt:

· Utilizarea de săpunuri care ajută la curățarea în profunzime a pielii

· Aplicarea în mod frecvent a unui ser pentru prevenirea ridurilor, a petelor pigmentare și a semnelor de vârstă

· Hidratarea pielii cu o loțiune de ten care face coșurile să dispară mai repede datorită ingredientelor sale (ex. oxid de zinc, calamină, sulf) cu proprietăți antibacteriene și de uscare

· Protecția solară care este esențială în ciuda acneei, deoarece pielea acneică este deosebit de sensibilă la lumină; studiile oamenilor de știință arată că până la 80% din îmbătrânirea prematură a pielii se datorează expunerii la soare, iar cremele de protecție solară sunt esențiale la orice vârstă.

Pielea deshidratată este mai predispusă la uscăciune, la acnee, iritație și semne de îmbătrânire. Pentru a preveni acest lucru, bea mai multă apă deoarece ajută la menținerea celulelor pielii bine hidratate din interior spre exterior. Dacă ai o piele în mod eficient hidratată, relaxată și echilibrată, ai un risc redus de a avea acnee și acel aspect de pori dilatați și înfundați.  

Strategii pentru întinerirea pielii la femei

image

Începând cu vârsta de 30 de ani, pielea începe să-și piardă din elasticitate și să prezinte mici semne de îmbătrânire. Din nefericire, odată cu trecerea anilor apar primele riduri și pete nedorite.

În opinia dermatologilor, îngrijirea pielii trebuie să înceapă mai devreme, astfel rezultatele vor fi mai bune pe termen lung. Dacă ai decis să începi rutina de îngrijire a pielii, atunci este timpul să evaluezi și produsele de brand care au cele mai bune ingrediente pentru întinerire.

Un ingredient util este acidul glicolic pentru piele care apare în produsele Neutrogena și este considerat un element natural apreciat pentru proprietățile sale terapeutice senzaționale, cum ar fi:

· Ajută în tratarea unei game largi de probleme ale pielii, ca de exemplu pielea uscată, pielea aspră, pielea afectată de acnee, eczeme, rozacee, riduri, leziuni solare și semne de îmbătrânire

· Curăță în profunzime pielea, reînnoiește straturile superioare prin procesul de exfoliere

· Lasă tenul mai uniform, mai sănătos și mai luminos.

Produsele cosmetice ar trebui să aibă și alte componente organice, naturale, cum ar fi: uleiuri naturale, extract de ceai verde, aloe vera, vitamine A și C, peptide, retinol, polifenoli din ceai, etc.

Ținând cont de aceste aspecte, poți decide să-ți completezi raftul cu produse cosmetice pentru îngrijirea pielii. Poți face asta în magazinele online cu parfumuri și cosmetice de marcă, care te ajută la îmbunătățirea look-ului și întinerirea pielii.  

Strategiile de nutriție privind întinerirea pielii sunt suplimentele alimentare și dieta anti-îmbătrânire. Alimentația deficitară poate afecta cu siguranță sănătatea și starea tenului. Pentru a avea pielea frumoasă și cu un aspect tânăr mai mult timp, contează aportul mare de fructe și legume, de uleiuri vegetale și alimente bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași Omega-3. Anumite alimente ajută la stimularea producției de colagen, care este esențial pentru piele; acestea includ: nuci, pește, supă de oase, albuș de ou, ulei de măsline.

Alți factori de întinerirea pielii sunt: odihna, utilizarea unor produse faciale cu ingrediente naturale, respectarea igienei pielii. Trebuie de evitat alcoolul, fumatul, dar și alte obiceiuri rele care pot contribui la apariția ridurilor și la pierderea elasticității și tinereții pielii.

Somnul de calitate menține frumusețea tenului și de aceea trebuie să ai 7-8 ore de somn pe noapte.