Cele mai eficiente scruburi homemade

2 jpg jpeg

Curăţarea face parte din viaţa noastră de zi cu zi. Aşa cum îţi îngrijeşti casă şi o întreţii pentru a te bucura de starea de bine şi de confort după o zi grea de lucru, tot aşa trebuie să procedezi şi cu organismul tău.

Curăţarea pielii cu ajutorul unui scrub este indicată mai ales pentru a îndepărta celulele moarte, însă acest procedeu este primul pas ce te ducă către o piele hidratată, catifelată şi sănătoasă.

Deşi în comerţ există foarte multe variante de produse ce îţi promit acest efect, există şi varianta home-made prin intermediul căreia îţi vei ajuta pielea să îşi recapete frumuseţea şi starea de bine.

Scorţişoara, vedeta sezonului

1 2 jpg jpeg

Da, ai citit bine, dacă tot este sezonul băuturilor la care se poate adăuga scorţişoară, de ce să nu se bucure şi pielea ta de un adevărat răsfăţ de sărbătoare?

Taie o felie de dovleac şi cu ajutorul unui bleder transform-o într-un piure. Apoi adaugă-i 3-4 linguri de zahăr brun şi o lingură de scorţişoară.

Astfel obţii un scrub minunat, deoarece dovleacul hidratează pielea, zahărul exfoliază şi scorţişoara te îmbracă într-o aromă specială de sărbătoare şi datorită propietăţilor sale antibacteriene va rezolva orice fel de problemă la nivel cutanat.

Află cum tratăm călcâiele uscate AICI

Relaxează-te cu ajutorul citricelor

1 2 jpg jpeg

Cum vine frigul avem obiceiul să consumăm cât mai multe citrice pentru a avea suficiente vitamine în organism. În felul acesta sistemul imunitar va fi mai puternic.

Alege să amesteci o jumătate de cană de sare de mare cu aceiaşi cantitate de ulei de jojoba sau de măsline şi cu o lingură de coaja de la o portocală rasă.

Amestecul obţinut poţi să îl păstrezi într-un recipient ce se închide ermetic şi să îl foloseşti de fiecare dată.

Masează-ţi bine corpul cu acest amestec şi apoi clăteşte cu apă călduţă, fără a freca la final pielea cu prosopul.

Aplică o cremă intens hidratantă şi continuă relaxarea cu un ceai de scorţişoară.

Scrubul de cocos pentru o piele uscată

1 2 jpg jpeg

Mirosul inconfundabil al cocosului vine la pachet cu cel mai bun remediu pentru a hidrata pielea foarte uscată.

Alege să amesteci 3 linguri de ulei de cocos cu 2 linguri de zaţ de cafea şi poţi să-i mai adaugi 1 linguriţă de coajă raşă de grapefruit opţional.

Bucură-te de un masaj blând cu ajutorul acestui scrub, clăteşte cu apă caldă din abundenţă şi la final poţi să mai aplici un strat de ulei de cocos pe piele.

Vei vedea cum pielea ta va fi vizibil mai frumoasă, la atingere va fi catifelată şi senzaţia de piele uscată va deveni doar o amintire.

Nu uita nici de hidratarea internă prin consumul de apă.