Cele mai eficiente metode împotriva bătăturilor

1 2 jpg jpeg

Primul pas

Înainte de a aplica remediile naturale, este necesar să înmoai picioarele 20 de minute în apă caldă cu săpun şi să aplici apoi o cremă hidratantă. Pentru un rezultat mai eficient, înfăşoară tălpile picioarelor în folie alimentară, minimum 15 minute. Înlătură pielea tare cu o piatră ponce pentru a scăpa de celulele moarte.

Ceapa

Aplică pe bătătură o ceapă coaptă, fierbinte. Fixeaz-o cu ajutorul unui bandaj şi las-o să acţioneze câteva ore, apoi spală picioarele cu apă fierbinte. La final, răzuieşte stratul cornos. Repetă procedura de două ori pe zi, pâna la dispariţia completă a bătăturii.

Lămâia

Amestecă 1 lingură de lămâie cu 6 aspirine pisate şi aplică pasta obţinută direct pe bătătură. Înveleşte picioarele în staniol şi aşteaptă 10-15 minute. La final, foloseşte pietra ponce pentru a îndepărta stratul tare de piele.

Roşiile

Pentru a scăpa de bătături, aplică direct pe acestea suc sau chiar bucăţi de roşii. De asemenea, poţi sucul de roşii este indicat şi pentru tratarea eczemelor.

Usturoiul

Un remediu puternic mirositor, dar foarte eficient, folosit şi de bunici, usturoiul te ajută să scapi de bătături. Pisează un căţel de usturoi şi aplică-l direct pe bătătură. Foloseşte acest remediu ori de câte ori este nevoie, până la dispariţia bătăturii.

Bine de ştiut!

Evită să porţi încălţăminte incomodă, care nu lasă pielea să respire sau cu o mărime mai mică. Până la vindecarea bătăturii, cea mai recomandată este încălţămintea sport.