Cele mai bune trucuri pentru un păr sănătos şi frumos

1 2 jpg jpeg

Indiferent de rasă sau origine, femeile au acordat întotdeauna o atenţie deosibită imaginii personale, astfel că, fiind absolut convinse de faptul că poboaba capilară joacă un rol esenţial în menţinerea încrederii în forţele propii, acestea au apelat încă din cele mai vechi timpuri la diverse produse naturale pentru a menţine şi a spori podoaba capilară.

Avocado, arma secretă a frumuseţii

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune fructe plin de antioxidanţi benefici pentru imunitatea şi pielea ta are efect şi asupra menţinerii strălucirii părului tău. Dacă ai observat tendinţa de uscare a firelor de păr sau că îţi este din ce în ce mai greu să îl coafezi, atunci apelează la piureul de avocado. Ia un fruct foarte bine copt şi pasează pulpa. Adaugă un gălbenuş de ou şi o lingură de ulei de măsline.

La duş, când părul este umed aplică compoziţia obţinută şi aşteaptă 15 minute să acţioneze. Apoi spală părul cum o faci de obicei.

Poţi să foloseşti acest remediu în fiecare săptămână, încă de la prima utilizare vei observa diferenţa.

Un păr sănătos are nevoie de aloe vera

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi doreşti un păr lung, bogat, sănătos şi frumos apelează cu încredere la aloe vera. Mineralele pe care le conţine îţi vor hidrata în profunzime firele de păr. Tot ce trebuie să faci este să storci gelul de la câteva frunze de aloe vera şi să îl aplici cu ajutorul mişcărilor de masaj pe scalp. Întinde apoi pe toată lungimea firului de păr umed şi lasă să acţioneze aproximativ 30 de minute.

Spală-l apoi cum o faci de obicei sau poţi doar să clăteşti cu apă din abundenţă.

În Guayana se crede că un consum regulat de sardine, datorită conţinutului de Omega-3 te va ajuta să ai un păr frumos şi o piele luminoasă şi sănătoasă.

Gelatina, secretul părului drept

dacă ai părul creţ şi umiditate îţi dă mari bătăi de cap, atunci apelează cu încredere la gelatină. Acest produs folosit de gospodine în bucătărie te va ajuta să îţi menţii părul drept, frumos şi strălucitor un timp mai îndelungat.

Imediat cum ai spălat părul aplică pe el un amestec făcut dintr-o lingură de gelatină cu o cană de apă şi o lingură de oţet de mere. Masează bine podoaba ta capilară cu acest amestec, lasă-l să acţioneze 5 minute şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

Părul se va aşeza mult mai bine şi nici urmă de încreţire în caz că te prinde ploaia pe drum spre un eveniment important.

Află cum poţi scăpa de celulită cu ajutorul sâmburilor de avocado AICI

Apa de ploaie oferă strălucire

Sigur ai văzut pe la ţară cum femeile strângeau apă de ploaie şi o foloseau apoi să se spele sau să se clătească pe cap cu ea. Se pare că aceasta ajută la îndepărtarea impurităţilor de pe firul de păr, închide cuticulele şi oferă strălucire fără nici un cost suplimentar.

Dacă ai părul de nuanţă blondă atunci apelează la ceaiul de muşeţel, în felul acesta vei obţine o culoare mult mai proaspătă şi ami frumoasă a părului fără să fii nevoită să te duci la coafor prea des.

Poţi de asemenea să pui ceaiul de muşeţel într-un pulverizator şi să stropeşti părul bine şi apoi să stai la soare. Treptat acesta va deschide nuanţa părului şi va deveni mai hidratat.

Ceaiul din frunze de nuc sau din foi de ceapă roşie este recomandat pentru doamnele ale căror podoabă capilară are tente roşiatice, în timp ce berea va hrăni firul de păr şi îi va oferi o strălucire aparte. Clăteşte-te pe cap cu o doză de bere, lasă să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşte iar.