Cele mai bune trucuri pentru un păr frumos şi creţ

1 2 jpg jpeg

Nu mai este nici un secret faptul că femeile din Africa au o textură mult mai diferită şi dificilă decât a noastră, motiv pentru care acordă o atenţie deosebită îngrijirii podoabei capilare.

Dacă vrei să te bucuri de un aspect mereu fresh indiferent de vreme aplică şi tu trucurile lor, iată-le mai jos descrise:

Evită uscarea excesivă

1 2 jpg jpeg

Pentru a reduce gradul de deteriorare al firului de păr este recomandat ca după baie să îl laşi să se usuce fără să foloseşti aerul cald. Acesta deshidratează firul de păr şi favorizează despicarea sa, lăsând un aspect neîngrijit şi neplăcut la atingere. În timp se va subţia şi va deveni tot mai fragil.

Asigură-te că ai mereu la îndemână un produs hidratant pe bază de apă, evitându-le pe cele pe bază de ulei deoarece acestea nu penetrează corespunzător firul de păr. Singurul ulei care face diferenţa şi chiar poate penetra firul de păr este uleiul de cocos.

Adoptă un stil de viaţă sănătos

Imaginea ta este doar o consecinţă a faptelor tale. Astfel că dacă nu te odihneşti corespunzător, alimentaţia ta nu este formată din nutrimenţi calitativi care să îţi susţină nivelul energetic în funcţie de activităţile tale, repercursiunile vor fi vizibile şi la nivelul firelor de păr.

Asigură-te că ai parte de proteine de calitate şi nu uiţi niciodată de hidratare.

Nici tratamentele de păr nu ar trebui să fie lipsite de proteine, acestea te ajută să ai un fir mai rezistent şi să nu se deterioreze prea uşor.

Află cât de nutritive sunt ouăle de prepeliţă AICI

Produse recomandate

1 2 jpg jpeg

În primul rând nu ar trebui să îţi lipsească din casă oţetul din cidru de mere. Cea mai bună soluţie pentru a stăpâni firele rebele şi pentru a le oferi elasticitate şi strălucire în mod natural.

După ce te-ai spălat clăteşte părul cu o parte oţet de cidru şi două de apă.

Acest remediu este nemaipomenit mai ales dacă ai scalpul gras, ajută la echilibrarea uleiurilor naturale a pielii şi combate cu succes mătreaţa.

La final clăteşte din nou doar cu apă curată şi apoi lasă-l să se usuce natural.

Ouăle, sursă de proteină

2 jpg jpeg

Un alt remediu naturist, ouăle sunt eficiente tocmai datorită conţinutului mare proteic şi astfel te va proteja de căderea excesivă a părului.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un ou cu 3-4 linguri de ulei de măsline şi apoi să îl aplici pe toată lungimea firului de păr. Lasă să acţioneze 30 de minute şi apoi spală-l ca de obicei şi clăteşte-l bine cu apă caldă. Pentru efecte de durată este indicat să apelezi la acest tratament o dată pe săptămână.