Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate

Cele mai bune metode pentru prevenirea vârfurilor despicate jpeg

Cauzele despicării firului de păr

Cu cât este mai lung părul, cu atât mai mult este predispus să se despice. De asemenea, spălarea zilnică, pieptănarea agresivă şi tratamentele chimice pot provoca şi ele uzarea firului le păr. Aceastea provoacă deteriorarea cuticulei firului de păr, care devine slăbit şi deshidratat.

Prevenirea vârfurilor despicate. Tunderea periodică a vârfurilor

Indiferent de cât de bine îţi îngrijeşti podoaba capilară, dacă neglijezi să tunzi periodic vârfurile acesta poate avea de suferit. De aceea, este bine să previi ca acest lucru să se întâmple. Ce este recomandat să faci? Să îţi tunzi vârfurile periodic, la fiecare 8-12 săptămâni, cu menţiunea că trebuie folosite foarfece speciale pentru tăierea părului, un alt tip provocând deteriorarea structurii acestuia.

Foloseşte ulei de păr

Aplică pe lungimea părului câteva picături de ulei (de măsline, de cocos, de jojoba, de migdale sau orice alt ulei de îngrijire a părului) cu cel puţin o oră înainte de a te spăla, împiedicând astfel deteriorarea firului de păr. Când se udă, în timpul şamponării, acesta absoarbe apa şi se umflă, devenind foarte fragil, ceea ce înseamnă că se poate rupe uşor. Uleiul formează o teacă protectoare, acţionând precum un scut, hrănind şi ajutând, totodată, la reechilibrarea pH-ului.

Usucă părul cu blândeţe

Deoarece părul umed este fragil, pentru a-l proteja, usucă-l cu blândeţe. Pentru a mişcora durata uscării, şterge excesul de apă cu un prosop şi mai lasă părul să se zvânte câteva minute. Şi, cel mai imporatant, nu îl pieptăna cât încă este umed.

Prevenirea vârfurilor uscate. Redu folosirea plăcii sau a ondulatorului

Chiar dacă sunt de calitate, placa sau ondulatorul contribuie la reducerea umidităţii naturale a părului, provocând astfel uscarea lui, ceea ce îl face să fie predispus ruperii. Dacă îţi doreşti totuşi să ai un păr cu bucle, prinde-l într-un coc, în vârful capului, imediat după ce l-ai spălat sau foloseşte bigudiurile electrice cu înveliş de catifea, deoarece protejeaza părul împotriva deteriorării.