Cele mai bune ingrediente anti-îmbătrânire

1 2 jpg jpeg

Pielea netedă, luminoasă, tânără şi frumoasă are nevoie de o îngrijire corespunzătoare, zilnică şi de o alimentaţie echilibrată.

Astfel că, anumite ingrediente, majoritatea naturiste te pot ajuta să te bucuri de un ten tânăr o perioadă îndelungată.

Lipidele, un real prieten

Lipidele joacă un rol fundamental în menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii. La nivelul pielii se regăseşte o lipidă naturală cunoscută sub denumirea de ceramidă. Aceasta asigură repararea stratului protector al tenului ajuns la maturitate.

Din cauza expunerii repetate la soare, organismul uman pierde o cantitate esenţială de ceramide, lăsând loc astfel liniilor fine şi a pierderii din tonululde la nivelul feţei mai ales.

Apelează la produse de îngrijire a tenului ce conţin ceramide şi asigură-i organismului tău toate vitaminele şi mineralele necesare pentru a-l hrăni corespunzător.

Nu uita că ai nevoie şi de hidratare constantă, atât prin consumul de lichide cât şi din creme special destinate hidratării. Nici somnul nu trebuie neglijat.

Află ce este pudra de matcha şi ce beneficii are AICI

Pudra de matcha

Indiferent că vorbim despre ceaiul din pudra de matcha sau de masca pentru ten, acest produs are proprietăţi miraculoase ce vor reda strălucirea şi vitalitatea pielii tale.

Sursă bună de antioxidanţi, reduce acţiunea factorilor poluanţi din jurul tău, reduce efectele îmbătrânirii vizibil.

Începe dimineaţa cu o sursă benefică de vitamine şi minerale, poţi să înlocuieşti în anumite zile cafeaua cu ceaiul de matcha, sau poţi să le combini, în funcţie de gustul tău.

Vitamina C, cărămida sistemului imunitar

2 jpg jpeg

Sistemul imunitar are rolul de a apăra organismul de boli, infecţii şi de a te ajuta să te menţii sănătos. Lipsa vitaminei C este vizibilă şi la nivelul tenului, aceasta având rolul de a o proteja de acţiunea radicalilor liberi, de efectele poluante şi de îmbătrânirea prematură.

Un antioxidant de calitate, indispensabil, care totodată activează producţia naturală de colagen a pielii, facilitând astfel şi procesul natural de regenerare a tenului.

Retinolul sau vitamina A

Pentru un aspect mereu tânăr al tenului tău ai nevoie de regenerare constantă, iar de acest aspect se ocupă retinolul. Dermatologii afirmă despre această substanţă că este un veritabil anti-ageing cu proprietatea de a reduce vizibil aspectul dur al ridurilor şi de a îmbunătăţi totodată şi calitatea texturii pielii.

Cătină, sursă de vitamine

2 jpg jpeg

Cătina este bogată în vitamine şi antioxidanţi. Uleiul extras din fructele de cătină îţi oferă o sursă bună de vitamina C şi E. Acestea susţin buna activitate a organismului, menţin pielea tânără şi luminoasă, ajutând la prevenirea îmbătrânirii premature.

În compoziţia sa se regăseşte de asemenea complexul de omega 3,6,7, 9, astfel că pielea ta va avea tot ce îi trebuie pentru a fi mereu în formă.