Cel mai bun tratament antirid cu ulei de argan

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă femeile după vârsta de 40 de ani încep să-şi facă probleme din cauza ridurilor din jurul ochilor ce par a nu avea leac există totuşi un remediu extrem de eficient care poate fi făcut cu doar două ingrediente, unul dintre ele fiind uleiul de argan.

Cunoscut pentru proprietăţile sale benefice pentru piele şi păr, având rezultate pe orice tip de piele, mai ales dacă te confrunţi cu acneea, eczeme sau psoriazis.

Din compoziţia uleiului de argan fac parte acizii graşi, acidul oleic, acidul alfa-oleic, acidul linoleic şi miristic. Despre acest ulei de multe ori s-a afirmat că ar avea cea mai mare concentraţie de vitamina E, substanţă cu cel mai mare efect antioxidant, de 10 ori mai mare decât cea din uleiul de măsline.

Întăreşte sistemul imunitar

Ajută considerabil la susţinerea sistemului imunitar şi la o mai bună circulaţie sangvină, cu un efect favorabil şi asupra nivelului de colesterol din sânge.

Joacă un rol important şi în procesul de digestie fiind capabil să reducă inflamaţiile de la nivelul stomacului. Acest aspect este posibil datorită compuşilor săi naturali, sterolii, care au proprietăţi antiinflamatorii şi combat cu mare succes celulele canceroase.

Poţi să îl foloseşti pe post de tonic sau chiar şi pe post de afrodiasiac.

Află mai multe remedii naturiste pentru a scăpa de riduri AICI

Ser cu ulei de argan

Acest ser are un efect puternic antiageing, îţi tonifiază şi catifelează pielea mai ales cea din jurul ochilor, ştergând ridurile prin aplicarea sa constantă.

Tot ce ai nevoie pentru a-ţi pepara acest ser este de ulei de argan şi de capsule de vitamina E. La 50 ml de ulei de argan trebuie să adaugi 5 capsule de vitamina E.

Amestecă până obţii un mix omogen, apoi înmoaie două dischete demachiante în mixul respectiv şi aplică-le pe ochi pentru 10 minute. Relaxează-te după care îndepărtează dischetele şi masează uşor zona. Pielea va arăta întinerită, mai elastică, mai mătăsoasă.

Uleiul de argan, ajutorul frumuseţei tale

Dacă ai părul deshidratat, aplică pe suprafaţa firului de păr când este umed sau doar pe vârfurile despicate cândacesta este uscat. De asemenea îţi protejează părul de acţiunea razelor solare.

Îţi dă bătăi de cap mătreaţa? Atunci aplică puţin ulei cu ajutorul dischetei demachiante pe scalp înainte de a merge la culcare. Mătreaţă va dispărea ca prin minune.

De asemenea poţi să îl foloseşti şi pe post de cremă de corp, imediat după baie aplică-l pe pielea umedă prin mişcări circulare.

Sapononinele pe care le conţine sunt considerate a fi un adevărat balsam pentru pielea uscată.

Mască de faţă cu avocado, banană şi ulei de argan

Tot ce ai nevoie este de o jumătate de banană şi o jumătate de avocado pe care să le faci piure. În piure adaugă o lingură de ulei de argan, amestecă bine şi aplic-o pe faţă maxim 20 de minute. Această mască îţi va hidrata în profunzime pielea şi ţi-o va menţine sănătoasă şi fără riduri.

Mască cu avocado, ulei de măsline şi ulei de argan

Ia un avocado bine copt amestecă-l cu o linguriţă de ulei de măsline şi una de argan şi aplic-o pe faţă 15 minute după care clăteşte cu apă rece. Vei observa apoi strălucirea tenului tău, îl va revigora instant.

Mască cu miere, iaurt şi ulei de argan

Ai nevoie de o linguriţă de iaurt greceasc, una de miere şi 10 picături de ulei de argan. Amestecă bine şi aplică pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Ridurile fine se vor reduce, iar pielea îşi va păstra elasticitatea timp îndelungat.