Cea mai în vogă metodă de îngrijire a părului: tratamentul cu botox

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Ce este tratamentul cu botox pentru păr?

Este un tratament de hidratare intensă cu efect imediat, cu keratină şi botox, care repară din interior firul de păr degradat – îmbrăcându-l într-o peliculă de silicon, dându-i strălucire, hidratându-l şi oferindu-i, totodată, un plus de volum. Firul de păr devine mai rezistent, este protejat de factorii externi şi nu se mai rupe, devenind mai flexibil şi mai uşor de coafat. În plus, se va obţine o îndreptare uşoară, care se va activa în momentul în care uscăm părul cu foehnul. Se aplică odată la 4-6 luni, în funcţie de dorinţele clientelor. În urma acestui tratament, părul poate fi coafat, cu menţiunea că ar fi bine să se evite placa pentru a menţine sănătatea podoabei capilare.

Cui i se recomandă acest tratament?

Persoanelor care au părul deteriorat, fie că este natural, fie că este vopsit – de la blond deschis până la brunet (singura excepţie făcând-o cele care au un blond foarte ars, gumat) şi tuturor celor care oişnuiesc să acorde atenţie îngrijirii podoabei capilare. Femeile şi bărbaţii pot folosi, deopotrivă tratamentul cu botox, deoarece se vede bine şi pe părul tuns scurt, dar şi pe părul lung.

Cum se întreţine tramentul acasă?

Pentru a menţine efectul acestui tratament se vor folosi şampoane şi măşti speciale, fără sulfaţi, parabeni şi sare, deoarece acestea nu deschid cuticula firului de păr, deci tratamentul nu iese. De asemenea, părul trebuie protejat când se merge la piscină sau la mare (se umezeşte părul, se aplică o mască sau ulei ori se evită umezirea părului).

Există contraindicaţii?

Tratamentul cu botox nu prezintă contraindicaţii, însă nu este recomandat gravidelor, persoanelor alergice, care iau antibiotice sau au probleme hormonale precum afecţiuni ale tiroidei, deoarece efectul poate fi anulat. În rest, nu există în interdicţii, deoarece tratamentul este alcătuit din ingrediente naturale (keratină, botox şi amino-acizi), care ajută părului să se regenereze, oferindu-i aportul de proteine, extracte vegetale şi vitamine de care are nevoie.

2 jpg jpeg

Andreea Botescu, hairstylist Yofi Hair Academy