Ce trebuie să ştii dacă vrei să-ţi pui extensii de păr

1 2 jpg jpeg

Apelează la un expert!

Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă ai de gând să-ţi pui extensii de păr. Specialistul în hairstyling îţi va oferi cea mai bună varinta în concordanţă cu stilul tău de viaţă, dar mai ales cu textură părului tău.

De exemplu, un păr subţire suportă mai bine extensiile pe bază de keratină şi adeziv, în timp ce un fir de păr fragil va suporta mai bine extensiile clip-on. Aşa că, nu face alegerea în funcţie de preţ sau de ce crezi tu că este important. Lasă un specialist să te ajute şi astfel nu vei avea surprize neplăcute legate de podoaba ta capilară.

Se recomandă folosirea unui adeziv non-invaziv

Se spune că extensiile distrug părul. Acest lucru poate fi adevărat dacă optezi pentru unele de proastă calitate sau care nu se potrivesc cu podoaba ta capilară.

Extensiile de calitate poartă în principal embleme de atestare şi diferenţiere. Se recunoaşte un fir de calitate prin simplul fapt că seamănă cu părul natural sănătos: trebuie să fie mătăsos şi să strălucească. Un alt aspect demn de luat în calcule este adezivul. Recomandarea specialiştilor este folosirea unui adeziv non-invaziv. De cele mai multe ori, aplicând adezivul la baza firului de păr, acesta poate subţia rădăcina prin substanţele toxice eliberate.

Alege extensii de două ori mai lungi decât părul natural

Te întrebi ce să alegi din punctul de vedere al lungimii? Dacă vei apela la extensiile de două ori mai lungi decât părul natural, părul va căpăta volum şi se va putea coafa mai uşor. Ceea ce te poate bucura cel mai mult este că poţi încerca diversele coafuri văzute în tutorialele de hairstyling, cum ar fi cozile împletite dutchbraids.

Intensitatea culorii, esenţială

Ar trebui să acorzi o atenţie sporită şi la culoarea extensiilor. Femeile nonconformiste pot încerca şuviţe în culori contrastante cu cele naturale, însă pentru cele conservatoare există şi varianta vopsirii extensiilor într-o culoare apropiată de cea a părului normal.

Avantajele extensiilor permanente

Extenstiile din păr natural se comportă exact ca un păr natural. Ai liber la creativitate şi poţi alege orice tehnică de colorare doreşti. Un alt avantaj al extensiilor permanente este că sunt aplicate foarte aproape de scalp, astfel încât chiar dacă prinzi părul în coc de balerină, nu se va observa locul de aplicare a extensiei.

Când ai extensii...

...nu utiliza produse de proastă calitate

Întreţinerea extensiilor este un pas necesar odată ce te-ai hotărât să le incluzi în podoaba ta capilară. Ar putea să te uimească faptul că balsamul de acasă subţiază extensiile.

...nu adormi cu părul umed

Usucă părul înainte de a te culca, pe cât posibil în mod natural sau cu feohnul de la cel puţin 30 cm distanţă şi pe o treptă inferioară. Astfel, vei evita încurcarea lui pe timpul nopţii şi ruperea ulterioară.

...nu uita de casca de protecţie când mergi la mare

Este binecunoscut faptul că soarele este inamicul numărul 1 al extensiilor pentru că usucă firul de păr. Dacă părul natural este protejat prin secreţia de sebum şi uleiuri naturale, în cazul extensiilor lucrurile stau puţin diferit. De asemenea, clorul poate ataca firul de păr şi poate dăuna calitatea acestuia.

...nu folosi produse de styling la radăcina părului şi a extensiilor

Ne referim mai ales la cele care au silicon în compoziţia lor şi asta face ca firul de păr să se încurce sau să se rupă. Totodată, aplicarea acestora la rădăcină nu se recomandă nici măcar în cazul părului normal pentru că are loc sufocarea rădăcinei. Părul nu mai are acces la substanţe nutritive şi se desprinde de scalp, fapt care poate genera goluri inestetice.