Ce spune forma sânilor despre sănătatea ta

2 2 jpg jpeg

Trecerea de la adolescenţă la maturitate este marcată de anumite transformări fizice vizibile la femei mai ales la nivelul sânilor.

Iat─â la ce anume trebuie s─â fii atent─â pentru a depista la timp eventualele probleme ce pot s─â apar─â:

Prezenţa umflăturilor

De┼či este normal ca ├«n perioada menstrual─â s─â ├«┼úi sim┼úi s├ónii un pic mai umfla┼úi, dac─â observi c─â exist─â mici umfl─âturi pe p─âr┼úile laterale spre axil─â sau spre sf├órcuri atunci este necesar un consult de specialitate deoarece acest simptom poate semnala o problem─â serioas─â de s─ân─âtate.

Este foarte important ca la du┼č sau seara ├«nainte de culcare s─â ├«┼úi palpezi s├ónii pentru a observa eventualele schimb─âri ce pot s─â apar─â.

De asemenea dacă observi că unul dintre sâni este mai dens, acesta este un alt simptom care trebuie să te trimită la medic.

Dac─â ai luat c├óteva kilograme ├«n plus este normal ca ┼či s├ónii s─â se m─âreasc─â, ├«ns─â dac─â ace┼čtia au ├«ncept s─â creasc─â sau s─â-┼či fiard─â din densitate ori din form─â f─âra a fi intervenit tu asupra acestui fapt, iar este un semnal de alarm─â transmis de organismul t─âu pe care trebuie s─â ├«l examinezi am─ânun┼úit, men┼úioneaz─â site-ul preven┼úion.com

Află din ce cauză apar durerile la nivelul sânilor AICI

S├ónii ┼či bolile genitale

├Än momentul ├«n care te apropii de menopauz─â nivelul de estrogen din organism scade ┼či cel mai probabil vei observa acest aspect ┼či la nivelul ┼či aspectul s├ónilor t─âi. Dac─â odat─â cu aceste modific─âri observi ┼či apari┼úia acneei ┼či se accentueaz─â c─âderea firelor de p─âr atunci nu ezita s─â mergi la medic ┼či s─â verifici starea ovarelor tale, deoarece exist─â riscul s─â te confrun┼úi cu sindromul ovarelor polichistice sau s─â te confrun┼úi cu o dereglare hormonal─â ├«n care testosteronul s─â fi dep─â┼čit cu mult limitele normale.

Pericolul bustului generos

Dac─â e┼čti posesoarea unui bust generos pe cale natural─â, se pare c─â unele studii afirm─â c─â astfel de persoane pot fi mai predispuse spre a dezvolta un risc crescut de cancer. Motiv ├«n plus pentru care s─â ├«┼úi palpezi mai des s├ónii ┼či s─â nu evi┼úi controalele de specialitate.

Trebuie men┼úionat faptul c─â forma s├ónului de┼či este programat─â genetic, cu timpul at├ót forma c├ót ┼či aspectul pot fi influen┼úate mai ales dac─â a avut loc o sarcin─â ┼či perioada de al─âptare. ├Än aceste perioade s├ónii au tendin┼úa de a-┼či pierde din elasticitatea lor natural─â, se modific─â inclusiv ┼či forma glandelor mamare.

Sânii cu lactaţie

Este posibil ca ├«n urma unui act sexual s─â se produc─â un mic proces de lacta┼úie, ├«ns─â dac─â acest aspect se ├«nt├ómpl─â des trebuie semnalat acest fapt la medicul specialist. Dac─â aceste fenomen se petrece la ambii s├óni ├«n acela┼či timp poate fi o problem─â hormonal─â sau te po┼úi confrunta cu un nivel crescut de prolactin─â.

Dacă ai norocul să fii însărcinată atunci prezenta lactaţiei este absolut normală însă în alte cazuri poate semnala o problemă la nivelul tiroidei.

Un nivel ridicat de cafea consumat zilnic poate favoriza apari┼úia durerilor la nivelul s├ónilor, a┼ča c─â pentru a te sc─âpa de griji ┼či frici inutle adopt─â un stil de via┼ú─â s─ân─âtos cu o diet─â echilibrat─â ┼či o hidratare corespunz─âtoare.