Ce spune dr. Adina Alberts despre cei care abuzează de intervenții estetice

Abuzul de operații estetice a crescut simțitor în ultimii ani. Atât vedetele din showbizul autohton, cât și celebritățile de peste hotare se bucură de intervențiile estetice din ce în ce mai numeroase și costisitoare.

image

Totuși, dr. Adina Alberts, medic primar în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, trage un semnal de alarmă susținând că abuzul de intervenții estetice indică prezența unor dezechilibre emoționale și persoanele operate excesiv nu ar trebui să fie promovate: ,,Aceste persoane n-ar trebui să reprezinte exemple pentru ceilalți’’

,,Într-adevăr apare acest sindrom în care nu te mai poți opri…’’

Medicul Adina Alberts a declarat pe pagina sa de Instagram că, din cauza unor tulburări emoționale, unele persoane devin dependente de schimbările estetice: ,,Într-adevăr apare acest sindrom în care nu te mai poți opri din modificările estetice și dacă îți mai permite și punga, chiar nu te mai poți opri’’. De asemenea,, specialista susține că cei care abuzează de intervențiile estetice nu ar trebui să apară în fața publicului drept exemple, aceste persoane suferind, de fapt, dezechilibre psihologice: ,,Ei nu ar trebui arătați public…’’ De altfel, specialista adăugă că cea mai vulnerabilă categorie este cea a adolescentelor, care încep să admire vedetele operate excesiv ,,Aici este pericolul’’.

Adina Alberts, medicul care a decis să ajute gratuit pacienții în pandemie 

Medicul Adina Alberts a absolvit în anul 1996 cursurile din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila’’din București. Este medic primar în ,chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă. De asemenea, este recunoscută ca membru fondator al Societății Academice Române de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și. pentru campaniile sociale pe care le-a susținut pentru ca publicul larg să poată beneficia de operații gratuite. Deține clinica privată Care Zone. În anul 2020, pe timpul pandemiei de COVID-19, Adina Alberts, a pus la dispoziția statului, în mod gratuit, unitatea spitalicească pe care o deține, cât și ajutorul său, în calitate de medic cu experiență.

Anca-Teodora Popa