Ce spun ridurile despre starea ta de sănătate

1 2 jpg jpeg

Pot fi semn de osteoporoză

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani de la Universitatea Yale, prezenţa ridurilor ar putea indica un risc crescut de osteoporoză.

Oamenii de ştiinţă au analizat mai mult de 100 de femei cu vârsta între 40 şi 50 de ani, care erau în primii ani de menopauză şi au constatat că femeile care aveau cele mai multe şi mai profunde riduri aveau şi o densitate osoasă mai scăzută.

Ridurile şi bolie de inimă

Un rid care arată ca o linie orizontală pe lobul urechii (cunoscut sub numele de semnul lui Frank) poate fi semnul unui risc de a dezvolta o boală a inimii.

Potrivit unui studiu realizat la Centrul Medical Sinai din Los Angeles, persoanele care prezintă această cută prezentau riscuri mai mari de a suferi de afecţiuni ale inimii, faţă de cei care nu aveau acest rid.

O teorie este aceea că aceste riduri sunt determinate de deteriorarea vaselor de sânge din lobul urechii, ceea ce poate fi şi o consecinţă a unei schimbări în ceea ce priveşte vasele de sânge de la nivelu inimii.

Semn de hipertensiune

Femeile care arată mai tinere decât sunt şi care au o faţă fină tind să fie hipotensive, potrivit unei cercetări efectuate la Universitatea Leiden din Olanda. Femeile care au faţa mai ridată sunt mai predispuse la hipertensiune arterială.

Acelaşi studiu mai arată că atât femeile, cât şi bărbaţii care provin din familii longevive au mai puţine riduri pe braţe.