Ce profesii favorizează îngrăşarea şi sedentarismul

Cum ne putem îmbunătăţi postura? jpeg

Indiferent de domeniul tău de activitate profită de orice moment pentru a face un pic de mişcare şi pentru a schimba poziţia incomodă în care trebuie să lucrezi.

Încearcă să te organizezi mai bine, să nu sari peste mese şi să îţi stabileşti un program în care să se regăsească şi odihna ta.

O soluţie bună ar fi să îţi iei mâncare de acasă la pachet acolo unde locul de muncă îţi permite pentru ca în felul acesta să eviţi consumul de alimente procesate sau tentaţiile nesănătoase de tipul fast food.

Nu face o obişnuinţă din a-ţi lua de muncă şi acasă. Delimitează pe cât posibil munca de viaţa de familie pentru a nu fi afectate nici una dintre ele. Statul în picioare ore în şir

Pe de cealaltă parte şi statul prelungit în picioare vine la pachet cu aceleaşi riscuri. Mai ales dacă eşti nevoit să faci şi ture de noapte sau să patrulezi constant. În această categorie intră meseriile profesorilor, a poliţiştilor şi chiar a cadrelor medicale. Nici persoanele care lucrează în turism şi te ghidează în călătorii nu sunt scutiţi de astfel de probleme. Statul mult pe telefon şi stresul ca totul să iasă bine contracronometru îşi va pune încet dar sigur amprenta asupra sănătăţii tale.

Mersul cu maşina pe distanţe lungi

Şofatul timp îndelungat, atât ziua cât şi noaptea în timp, îţi va modifica constituţia fizică prin facilitarea acumulării de ţesut adipos. Dacă nu faci opriri dese, este posibil să ai şi probleme la nivelul coloanei cervicale şi la nivel lombar, dar şi să suferi de oboseală accentuată.

Lucrul la birou şi stresul

Volumul mare de muncă, relaţia cu colegii de birou pot determina modalitatea în care tu te ajuţi de mâncare să îţi gestionezi emoţiile. În perioadele agitate şi stresante, majoritatea oamenilor au tendinţa ca pe acest fond emoţional să mănânce chiar dacă nu simt senzaţia de foame. Indiferent că este vorba despre un fruct, ceva dulce, ceva sărat, aceste alimente creează o dependenţă la nivel cerebral şi treptat se transformă într-un cerc vicios destul de greu de controlat.

Citeşte şi: Femeile cu profesii stresante, predispuse la boli de inimă

Un alt factor destul de periculos pentru sănătatea ta este statul foarte mult pe scaun la birou. Acesta te poate predispune atât la un surplus de kilograme cât şi la probleme articulare mai ales la nivelul coloanei vertebrale.

Munca la domiciul

Şi aceasta poate fi una din cauzele pentru care nu reuşeşti să te odihneşti corespunzător noaptea. După program ai nevoie să te detaşezi şi să te relaxezi în sânul familiei, pentru a putea continua activitatea profesională a doua zi având randament maxim. Iar lipsa somnului favorizează acumularea kilogramelor inestetice şi periculoase pentru sănătatea ta.