Ce probleme de sănătate indică tenul tău

1 2 jpg jpeg

Eşti afectat de stres de prea mult timp

Dacă ai faţa puţin umflată sau dacă pare slăbită, este posibil să fi fost supus la stres o perioadă prea lungă de timp sau să fi renunţat să mai faci mişcare.

Sunt aspecte care afectează procesul prin care corpul produce colagen, ceea ce face tenul să-şi piardă din frumuseţe, tinereţe, fermitate.

Pielea uscată atrage atenţia asupra carenţelor nutriţionale

Dieta săracă în vitamine şi minerale responsabile de menţinerea elasticităţii tenului afectează totodată şi hidratarea acestuia.

Cremele antiîmbătrânire devin inutile în lipsa fructelor, legumelor variate, consumate ca atare.

Acneea anunţă tulburări hormonale

Dacă mănânci adesea alimente bogate în grăsimi sau zahăr este posibil să observi apariţia unor coşuri. Printre alte cauze se pot numără şi dezechilibrele hormonale.

Iritaţiile arată lipsa de vitamina D

Tenul înroşit, iritat, deshidratat este un alt indiciu că dieta are nevoie de modificări.

Consumul exagerat de băuturi cu cafeină, privarea de somn, lucrul ore în şir în faţa calculatorului şi lipsa luminii naturale sunt motivele pentru care începi să pierzi vitamina D, iar pielea este prima care are de suferit.

Paloarea feţei semnalează anemia

Dacă ai pielea feţei palidă sau chiar îngălbenită, n-ar fi rău să te adresezi medicului de familie şi să faci anumite analize indicate de acesta pentru a verifica dacă nu ai carenţă de fier, riscând să suferi de anemie, şi dacă nu suferi de o afecţiune a ficatului.

Include în dietă mai multe alimente care-şi aduc un plus de fier în mod natural. Nu uita nici de vitamina C, care susţine asimilarea fierului.