Ce presupune igiena corectă a limbii?

1 2 jpg jpeg

Din păcate, în cavitatea noastră bucaţă există milioane de bacterii diferite, unele bune pentru noi altele dimpotrivă. Astfel se poate explica apariţia cariilor dentare şi a altor afecţiuni cum este şi candida bucală.

Spaţiile interdentare reprezintă ocul idea pentru ca aceste bacterii să se dezvolte în linişte şi pace în lipsa unei igiene corespunzătoare. În plus, odată depuse la nivelul limbii bacteriile încep şi emană un miros de sulf, aşa explicându-se mirosul respiraţiei groaie.

Practicanţii ayurvedici în ceea ce priveşte igiena bucală au o regulă foarte simplă şi anume: totul se curăţă!

Ritual de igienă bucală

1 2 jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi specialişti afirmă că şi limba are nevoie de curăţare periodică şi o atenţie mărită dacă vrei să te bucuri de o sănătate bună timp îndelungat. Mai ales că odată instalate bacteriile nu mai poate fi controlată dezvoltarea lor, aşa că nu mai sta pe gânduri şi începe să îţi îngrijeşti corespunzător limba.

Primul lucru pe care trebuie să începi să îl faci începând de mâine dimineaţă este ca imediat cum te-ai trezit să îţi cureţi limba de reziduurile adunate peste noapte, să clăteşti bine gura folosind apă de gură şi abea la final să bei paharul de apă călduţă pe stomacul gol.

În felul acesta apa băută aşa te va hidrata şi nu va răspândi bacteriile în tot organismul.

Cum se îndepărtează reziduurile de pe limbă?

2 jpg jpeg

Ajută-te de o racletă pentru a-ţi curăţa limba, asigură-te că este din plastic sau o lingură destul de lată astfel încât să cuprindă cât mai mult din suprafaţa limbii.

Aşează instrumentul ales pe suprafaţa limbii pornind cât mai din spate şi trage uşor spre faţă. Vei observa cantitatea mare de reziduuri ce o vei elimina în felul acesta. Este recomandat să repreţi procedura până când instrumentul ales rămâne curat.

Această procedură se recomandă a se face doar dimineaţa. Înainte de periajul dinţilor.

Ai grijă să nu te răneşti pe suprafaţa limbii.

Pentru o igienizare mai profundă după ce ai curăţat limba, ai folosit şi apa de gură, poţi să apelezi la glicerina boraxată cu nistatină, să îţi aplici pe un beţişor de urechi şi să masezi blând gingiile fără a înghiţi soluţia.

După maximum 10 minute, clăteşte iar bine gura şi poţi să bei paharul de apă.