Ce obiceiuri te îmbătrânesc prematur

1 2 jpg jpeg

Orice acţiune a ta atrage anumite consecinţe, începând de la alimentele ce alegi să le consumi în fiecare zi până la felul în care dormi noaptea. Şi asta din cauza faptului că dormitul pe burtă spre exemplu, contribuie substanţial la accentuarea ridurilor în special cele din jurul ochilor.

Astfel de la felul în care îţi menţii coloana până la felul în care munceşti, toate aceste aspecte îi pot induce în eroare pe cei din jurul tău. Iată care sunt celelalte exemple de greşeli pe care şi tu le comiţi zilnic.

Suprasolicitarea zilnică

Te-ai obişnuit să abordezi activitatea profesională făcând mai multe lucruri deodată şi încercând să obţii rezultate pozitive la un volum mai mare de muncă?

În felul acesta îţi vei expune organismul la un stres accentuat, factor ce într-un timp scurt îţi va şubrezi sănătatea, te va face să îţi pierzi concentrarea, iar procesul de îmbătrânire va intra într-un ritm accelerat.

Nu degeaba se spune că „pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese”, încearcă să ai câte un moment de respiro şi prioritizează-ţi sarcinile.

Până şi o maşină mai are nevoie de revizie, nu îţi forţa organismul pentru că altfel drumul său parcurs va fi mult mai scurt şi anevoios.

Nu renunţi niciodată la desert

Nu a spus nimeni să excluzi dulcele definitiv din alimentaţia ta, are şi el rostul său, însă pe lângă faptul că favorizează surplusul de kilograme, acesta contribuie substanţial la îmbătrânirea tenului cu mult înainte de vreme. Fenomenul poartă numele de glicaţie şi contribuie din plin la dilatarea porilor, scăderea calităţii elasticităţii pielii şi apariţia prematură a ridurilor.

Încearcă măcar 2-3 zile pe săptămână să nu consumi desert, eventual poţi să ţii o zi de post negru pe săptămână.

Află cum îţi poţi menaja coloana AICI

Nu preţuieşti orele de somn

Lipsa somnului contribuie la adâncirea cearcănelor şi îţi înrăutăţeşte calitatea vieţii atât personale cât şi profesionale.

Organismul tău are nevoie de odihnă, prin somn îşi reface toate puterile consumate pe parcursul zilei în mod haotic.

În plus, dacă obişnuieşti să ajungi târziu acasă şi apoi să mai stai câteva ore bune în faţa televizorului, iar nu este bine, cercetătorii australieni afirmă faptul că fiecare oră de privit la televizor seara după o zi grea îţi scurtează viaţa cu aproximativ 22 de minute. Şi asta se explică prin faptul că statul în aceiaşi poziţie mai mult de 30 de minute ajută la suprasaturarea celulelor cu glucide, astfel fiind posibil apariţia surplusului de kilograme.

La fiecare 30 d eminute trebuie să faci un pic de mişcare pentru a-ţi menţine sănătatea cât mai mult timp posibil.

Sedentarismul, cea mai grea boală

Cel mai mare pericol la care te expune sedentarismul sunt apariţia bolilor renale, cardiovasculare şi surplusul de kilograme.

Organismul tău are nevoie de mişcare, de odihnă şi de alimentaţie corespunzătoare.

Orice pas din cei trei menţionaţi mai sus dacă este întrerupt sau greşit gestionat, imediat vor apărea şi repersursiunile.

Uiţi complet de hidratare

Şi aici ne referim atât la crema hidratantă aplicată mai ales la nivelul feţei şi al decolteului cât şi la lipsa hidratării cu lichide.

Nu uită să foloseşti o cremă calitativă pentru ochi cu retinoizi, cea mai complexă formă de vitamina A, antioxidantul cel mai bun pentru piele.

Vitamina C şi acidul hialuronic îţi pot fi de folos în lupta împotriva îmbătrânirii premature, stimulând producţia de colagen din piele dar şi pe cea de elastină.

Nu uita nici de crema cu factor de protecţie pe care se recomandă să o foloseşti pe tot parcursul anului nu doar atunci când mergi la plajă.

Încălzeşti prea mult locuinţa

Când vremea s-a răcit afară este indicat să acorzi atenţie deosebită temperaturii din casă însă este recomandat să nu încălzeşti prea tare locuinţa deoarece aerul ambiental în felul acesta se va usca mai mult decât este cazul şi astfel pielea ta va avea de suferit.

La fel se întâmplă şi cu dormitul pe burtă, această poziţie favorizând apariţia ridurilor şi sporind procesul de îmbătrânire prematură. Ţine cont de faptul că o dată cu trecerea anilor musculatura se mai atrofiază iar acaestă poziţie nu ajută deloc la îmbunătăţirea acestui aspect.

Poţi încerca să dormi dezbrăcat într-o lenjerie din saten sau bumbac şi vei observa cum calitatea somnului tău se va îmbunătăţi considerabil.