Ce obiceiuri de îngrijire favorizează apariţia ridurilor

1 2 jpg jpeg

Aplici produse de îngrijire a pielii în exces

Cremele sau alte produse de îngrijire de casă nu trebuie folosite în cantitate mare. Nu sunt neapărat şi blânde cu tenul tău, mai ales dacă le aplici într-o cantitate prea mare. Acestea îţi pot înroşi tenul sau pot reduce fermitatea lui. Prin urmare, când cumperi un produs organic, ai grijă să urmezi instrucţiunile de folosire şi reţine că, în acest caz, mai mult înseamnă rareori mai bine pentru pielea ta.

Alegi cosmetice pentru diferite zone ale feţei

O cremă hidratantă este potrivită şi pentru zona din jurul ochilor. Nu este neapărat necesar să cumperi mai multe produse. Dacă vrei totuşi să alegi una potrivită pentru acea parte, optează pentru o cremă care conţine retinol.

Îţi exfoliezi tenul prea des

Şi celulele moarte au rolul lor: formează un scut împotriva bacteriilor şi combat efectele poluării. Din acest motiv, nu este recomandat să faci o exfoliere mai des de 2-3 săptămâni. Alege un exfoliant care acţionează cu blândeţe, altfel produsul îţi va irita pielea.

Citeşte şi: Măşti antirid preparate în casă

Alegi uleiuri nepotrivite pentru tenul gras

Unele produse pentru îngrijirea pielii care conţin uleiuri hidratează şi sunt benefice şi pentru tenul gras. Uleiurile bune pentru acest tip de ten sunt cel de nucă de cocos şi de argan. Pielea le absoarbe rapid şi acestea previn formarea acneei.