Ce nu trebuie să faci niciodată după un tratament cosmetic la salon

1 2 jpg jpeg

Pe lângă alimentaţie şi odihnă este recomandat să apelezi şi la tratamentele din saloanele de cosmetică. În felul acesta te vei putea bucura timp îndelungat de o piele frumoasă.

Pentru rezultate de durată este necesar să ştii că atât înainte cât şi după vizita la salon trebuie să eviţi anumite obiceiuri:

Nu îţi mai pune mâna pe faţă

Acesta este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care le avem. De fiecare dată când pui mâna pe faţă favorizezi apariţia coşurilor şi secreţia de sebuum. Şi asta deoarece mâinile tale, deşi par a fi curate, nu sunt întocmai.

Este un gest aparent inofensiv care poate avea repercusiuni.

Masajul are nevoie de condiţii speciale

Dacă ţi-l faci tu acasă trebuie să cureţi piele foarte bine, să te asiguri că mâinile sunt curate şi dezinfectate şi că ai crema potrivită tipului tău de ten.

Pentru a beneficia în totalitate de efectele sale pozitive, cel mai indicat ar fi să ţi-l facă cineva care ştie foarte bine tehnica. În felul acesta te vei relaxa profund.

Când mergi la salon, vei avea parte de un tratament complet, iar odată ajuns acasă, dacă apelezi la masaj, pielea ta se poate irita sau sensibiliza, ceea ce nu este de dorit.

În plus, tratamentul aplicat la salon va penetra profund pielea, iar un alt strat de cremă poate interacţiona cu tratamentul aplicat.

Află de ce nu este indicat să mănânci în faţa calculatorului AICI

Fără alcool

2 jpg jpeg

Orice tratament cosmetic este un fel de detoxificare la nivelul tenului, iar consumul de alcool va favoriza deshidratarea.

Indicat ar fi ca după vizita la salon să te hidratezi corespunzător, să consumi cât mai multe fructe, legume, lichide, să dormi şi să te relaxezi, deconectându-te de tot ce te înconjoară.

De asemenea, ar fi indicat să nu stai foarte mult afară, la soare, la temperaturi extreme, deoarece tenul tău poate avea de suferit.

În plus, dacă ai avut parte de o extracţie a punctelor negre sau a coşurilor, tenul tău poate rămâne inflamat, motiv pentru care cel mai bine ar fi să amâni ieşitul în oras.

Lasă sportul pentru altă zi

1 2 jpg jpeg

Orice tratament la nivelul tenului va deschide porii pentru o curăţare mai profundă, astfel că nu se recomandă ca de la salon în drum spre casă să te opreşti la sala de sport. Nu vei face nimic altceva decât să favorizezi pătrunderea transpiraţie în porii deschişi. Astfel, te vei confrunta cel mai probabil cu acneea. Lasă pielea să se calmeze de la sine. Nu te supune la noi forme de stres, evită produsele cu parfum sau alcool şi relaxează-te!