Ce nu ştiai că poţi trata cu ulei de lavandă

1 2 jpg jpeg

Puţini cunosc faptul că uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, care pot fi utilizate chiar şi pe pielea iritată, arsuri minore şi înţepături de insecte.

Lavanda este folosită si sub formă de ceai, preparat din frunze uscate. Studiile au arătat că lavanda are un efect benefic asupra rezistenţei la insulină şi diabetulului, precum şi pentru tulburările digestive, greaţă, flatulenţă şi balonare.

Fiind unul dintre cele mai versatile uleiuri esenţiale, lavanda are multiple beneficii pentru sănătate! Iată câteva!

Ameliorează durerile de cap

Uleiul esenţial de lavandă are efect calmant şi elimină durerile de cap provocate de acumularea de tensiune. Aplică câteva picături de ulei de lavandă în zona tâmplelor şi masează uşor.

De ajutor în insomnie şi stări de nervozitate

Uleiul ei volatil îi asigură puteri miraculoase în combaterea insomniilor. Iar starea de calm şi linişte pe care o induce lavanda se instalează aproape imediat, de la primele inspiraţii. În plus, băile cu lavandă calmează nervii care apar odată cu sindromul premenstrual sau la menopauză.

Proprietăţile lavandei o fac de neînlocuit şi în calmarea stărilor nervoase. Stările de isterie, depresia, durerile de cap dispar în scurt timp. Lavanda te ajută şi când simţi că ai căzut în „butoiul cu melancolie“.

Muşcături provocate de insecte? Foloseşte uleiul de lavandă

Lavanda luptă şi împotriva înţepăturilor de insecte. Este de ajuns să aplici câteva cataplasme cu ulei de lavandă pentru tratarea înţepăturilor. În plus, uleiurile eterice îndepărtează insectele.

Bun tratament pentru arsurile solare

Diluează câteva picături de ulei de lavandă într-un spray cu apă şi pulverizează amestecul pe zonele vătămate de mai multe ori pe zi.

Previne formarea ridurilor

Uleiul esenţial de lavandă este folosit cu succes şi în tratamentele cosmetice, fiind un ulei compatibil cu toate tipurile de piele. Folosită în măşti şi alte produse destinate îngrijirii pielii, lavanda diminuează ridurile şi previne formarea altora, are un puternic efect cicatrizant asupra semnelor lăsate de acnee şi atenuează simptomele psoriazisului.