Ce nu ştiai că poţi să faci cu pasta de dinţi

1 2 jpg jpeg

Alină arsurile minore

Dacă ai atins o tigaie fierbinte sau te-ai stropit cu apă clocotită, lasă să curgă apă rece din abundenţă peste rană, apoi usuc-o uşor cu un şerveţel şi aplică o cantitate mică de pastă de dinţi peste ea.

E eficientă împotriva coşurilor

Pasta de dinţi elimină excesul de sebum, uscând coşurile, iar conţinutul de triclosan şi peroxid de hidrogen luptă împotriva bacteriei care cauzează acnee. Seara, spală-ţi faţa cu apă, şterge-o cu un prosop curat şi aplică pastă de dinţi pe zonele în care au apărut coşuri. Dimineaţa spală-ţi din nou faţa cu apă. Dacă ai un ten sensibil, nu lăsa pasta de dinţi toată noaptea, ci doar 20 de minute.

Elimină petele de vopsea de păr de pe faţă

Dacă ţi-ai vopsit părul acasă şi te-ai stropit pe urechi, frunte sau alte zone, pasta de dinţi e ceea ce îţi trebuie pentru a te curăţa. Aplică pasta pe zonele de piele vopsite neintenţionat, las-o 10 minute, apoi îndepărteaz-o cu un disc demachiant.

Albeşte unghiile pătate

Dacă ai unghiile îngălbenite de la ojă, de exemplu, pasta de dinţi te ajută să le readuci la culoarea normală datorită peroxidului de hidrogen din compoziţie. Aplică pe fiecare unghie o cantitate mică de pastă şi las-o să acţioneze timp de 10 minute. Periază apoi uşor fiecare unghie şi la final şterge cu un disc demachiant. Repetă procedeul de două-trei ori pe săptămână pentru a vedea rezultate.

Elimină mirosurile din pielea mâinilor

Dacă ai tocat ceapă sau usturoi, degetele vor păstra mirosul acestora. Pune-ţi în palmă un bob de pastă de dinţi şi masează bine degetele timp de câteva secunde, după care spală-te cu apă şi săpun.

Curăţă argintul

Dacă ai tacâmuri sau bijuterii din argint şi observi că au căpătat o nuanţă întunecată, acoperă-le cu pastă de dinţi şi freacă-le bine cu o perie pentru câteva minute. Vei observa cum îşi recapătă strălucirea cu rapiditate.

Elimină urmele de ruj de pe ţesături

Dacă ţi-ai pătat cu ruj o bluză în timp ce te îmbrăcai, aplică pastă de dinţi pe zona murdară şi freacă ţesătura ca şi cum ai spăla-o de mână. Clăteşte apoi cu apă caldă.