Ce greşeli faci la duş şi îţi afectează pielea

1 2 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu un moment de relaxare, chiar la tine acasă la sfârşitul zilei. Însă, uneori chiar şi un simplu moment de relaxare îţi poate pune sănătaea în pericol.

Astfel că dacă de fel îţi place să ai parte de duşuri lungi şi mai ales fierbinţi, acest obicei însă va favoriza uscarea pielii şi apariţia mâncărimilor. Ideal ar fi ca intervalul unui duş să nu depăşească mai mult de 10 minute şi să foloseşti apă călduţă, iar la final să alternezi rece cu cald.

Atenţie la gelurile de duş

Cele mai frecvente greşeli pe care le facem când ne spălăm
 jpeg

O cadă plină de spumă nu este tocmai cea mai sănătoasă alegere pentru pielea ta, deoarece în gelurile destinare efectului de spumă nu se regăsesc foarte multe substanţe nutritive.

Ideal ar fi să adaugi în apa de baie uleiuri naturale esenţiale, ce vor hidrata pielea ta în profunzime. În cazul în care nu ţi-a recomandat un medic dermatolog să foloseşti zilnic săpun antibacterian, mai ales pentru zona feţei, evită să faci asta zilnic.

Află cât de benefice sunt băile de plante AICI

Renunţă la bureţii vechi

Aceele produse destinate eliminării celulelor moarte de la suprafaţa pielii, mai ales mănuşile şi bureţii de baie sunt mediul ideal pentru a permite dezvoltarea anumitor bacterii şi ciuperci, motiv pentru care se recomandă schimbarea lor cât de des este posibil.

Încearcă să usuci produsele după fiecare folosire pentru a nu permite bacteriilor să se dezvolte.

O altă greşeală des întâlnită este aceea de a te freca foarte mult cu prosopul dupăbaie. Indicat este ca la finalul duşului să tamponezi uşor pielea cu prosopul şi apoi să foloseşti o cremă hidatantă pentru tot corpul.

Renunţă la apa fierbinte

2 jpg jpeg

Apa mult prea fierbinte va distruge stratul de grăsime naturală a pielii şi o va lăsa astfel fără protecţie, va contribui inclusiv la sporirea circulaţiei sangvine într-un ritm rapid, aspect ceva favoriza apariţia inflamaţiilor şi a iritaţiilor.

Recomandat este ca apa să nu depăşească o temperatură mai mare de 35-40 de grade Celsius.

Apelează la băile din plante

Măcar o dată pe săptămână alege să faci din baia ta un veritabil moment de la spa. Dă drumul la apă să curgă în cadă şi aplică un săculeţ din plante sub jetul de apă.

O zi pe săptămână renunţă la tot ce este din comerţ şi bucură-te de un astfel de moment, realizează un săculeţ din tărâţe de ovăz pe care să îl foloseşti pe post de scrub iar la final masează blând pielea cu un ulei natural fie el de cocos fie de argan.