Ce greşeli faci atunci când îţi tai unghiile

1 2 jpg jpeg

Dacă eşti pe fugă sau nu îţi face o deosebită plăcere pentru a face manichiura sau pedichiura mai bine amână momentul. Chiar şi o simplă greşeală îţi poate crea anumite probleme de sănătate, mai ales dacă o ignori sperând că va trece de la sine.

Am ales cele mai frecvente greşeli pe care şi tu poate le faci atunci când alegi să îţi întreţii singură unghiile.

Nu sări niciodată peste etapa pregătitoare

2 jpg jpeg

Această etapă presupune menţinerea mâinilor şi a picioarelor în apă călduţă cu săpun de preferat pentru ca pielea să se înmoaie şi odată cu ea şi unghiile să se hidrateze, mai ales dacă acestea sunt casante.

Menţine-le cel puţin 10-15 minute şi apoi absoarbe apa de pe ele tamponând uşor cu un prosop din bumbac.

Foloseşte instrumente calitative

Încearcă să eviţi pe cât posibil folosirea unei unghiere sau a unei forfecuţe cu vârfuri foarte ascuţite. În felul acesta vei evita orice formă de accidentare şi vei lucra mult mai uşor.

Nu folosi instrumentele de curăţat unghiile la comun cu alte persoane. Cel mai bine ar fi ca fiecare să aibă propria sa trusă de manichiură-pedichiură şi de fiecare dată când le foloseşti să te asiguri că le-ai desinfectat bine.

Află care este remediul unghiilor sănătoase AICI

Nu schimba forma unghiilor

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă îţi place forma unghiilor cuiva în mod special, ţine cont de faptul că trebuie să respecţi forma naturală a unghiilor tale.

În momentul în care alegi să schimbi forma, rotunjindu-le sau tăind prea tare colţurile, există un risc ca să te confrunţi cu unghii ce cresc ulterior în carne. Astfel te va jena la mers şi se poate chiar infecta.

Orice schimbarea tegumentului pielii sau a culorii unghiilor tale trebuie tratată cu seriozitate, nu neglija sub nici o formă orice supuraţie sau sângerare de la nivelul unghiilor.

Ai grijă cât de scurte le tai

Dacă din cauza profesiei trebuie să te prezinţi mereu cu unghiile scurte, ai grijă să nu le tai chiar din carne. Mai ales cele de la picioare au un risc crescut de a dezvolta anumite infecţii, mai ales că stai cu picioarele acoperite ore întregi şi porţi tot soiul de încălţăminte.

Nici la mâini nu este indicat să le tai foarte scurt. Ţine cont de faptul că unghiile au şi rol protector. Taiată din carne şi neîntreţinută corespunzător îţi va crea probleme de cap deloc uşor de tratat ulterior.

Ai grijă să îţi hidratezi corespunzător atât pielea cât şi unghiile şi nu ezita să apelezi la băi de plante, cremă hidratantă sau chiar şi apa simplă.