Ce boli pot cauza căderea părului

1 2 jpg jpeg

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Dacă observi că în ultima perioadă îţi cade mai mult păr ca de obicei este cazul să mergi la specialist (dermatolog) pentru a afla cauza şi pentru a primi tratamentul corspunzător.

Bine de ştiut este că nu doar stresul poate favoriza căderea podoabei capilare, ci şi alte afecţiuni pe care le treci uşor cu vederea.

„Una dintre cauzele frecvente ale căderii părului este alimentaţia defectuoasă sau săracă în vitamine, minerale şi proteine”, spune Alina Rau. De aceea, indicat este să incluzi în dieta zilnică cât mai multe surse de proteine (carnea, peştele, produsele lactate, nucile, fasolea şi lintea).

Acum, ştii şi tu cum nu se poate mai bine că atunci când ţii un regim se slăbire drastic căderea părului se înţeteşte. Şi asta deoarece anemiile şi avitaminozele pun în pericol foliculul de păr. Şi uite aşa rădăcina părului slăbeşte şi firul de păr cade. Mai uşor, mai repde.

Totodată, diabetul şi dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. La rândul lor, acestea duc în timp la căderea părului.

O altă cauză este şi dermatita seboreică. De vină poate să fie şi tratamentul prea agresiv de înfrumuseţare, efectuat de foarte multe ori fără recomandarea specialistului. Printre acestea se numără decolorările, vopsitul prea des şi utilizarea haotică a produselor de îngrijire a podoabei capilare.