Ce alimente ne menţin tinereţea pielii

1 2 jpg jpeg

Ardeiul gras roşu

Plin de antioxidanţi, consideraţi inamici aprigi ai îmbătrânirii cutanate, ardeiul roşu are şi un conţinut bogat în vitamina C, care ajută la producerea colagenului. Carotenoidele din ardei au proprietăţi antiinflamatoare, ferind pielea de poluare şi de efectele negative ale soarelui. Cel mai bine e să mănânci ardeii cruzi, amestecaţi într-o salată sau cu hummus, tăiaţi beţigaşe.

Broccoli

Deşi multă lume are o aversiune faţă de broccoli, acest aliment e încărcat cu vitaminele C şi K, fibre, folaţi, luteină şi calciu, care ajută pielea să fie puternică şi elastică. Pentru o cină sănătoasă şi delicioasă, care să aducă şi beneficii pielii tale, găteşte-l câteva minute la aburi, apoi amestecă bucheţelele cu mujdei de usturoi şi cu brânză rasă sau tofu afumat.

Spanacul

Proprietăţile hidratante şi antioxidanţii din compoziţia spanacului ajută la oxigenarea întregului corp. Vitamina C stimulează producţia de colagen, care păstrează pielea fermă şi întinsă. Adaugă spanac crud sau opărit uşor într-o salată sau, dacă nu îţi place prea mult gustul, dar vrei să te bucuri de calităţile lui, pune-l într-un smoothie de fructe.

Seminţele

Nucile, migdalele, fisticul, alunele de pădure, arahidele, seminţele de floarea-soarelui sau de dovleac sunt o sursă foarte bună de vitamina E, care ajută la repararea ţesuturilor şi protejează pielea de agresiunea ultravioletelor. E bine ca aceste nuci să fie consumate crude sau coapte în salate sau ca gustare, dar nu mai mult de 50 g pe zi, pentru că au multe calorii.